ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ: Μνημείο υποταγής το σχέδιο της νέας ΣΣΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ: Μνημείο υποταγής το σχέδιο της νέας ΣΣΕ

16/03/20121 – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΜΕ/ΕΤΕ ΔΕΗ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Συναδέλφισσες, – φοι

Την Παρασκευή το βράδυ εν μέσω τεράστιων διαφωνιών, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Σωματείου μας να μη βιαστεί να προχωρήσει στην έγκριση του απαράδεκτου σχεδίου συλλογικής σύμβασης που μας παρουσιάστηκε ως τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ ηγεσίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Διοίκησης ΔΕΗ Α.Ε., επιδεικνύοντας απίστευτη αλαζονεία και πρεμούρα, το ενέκρινε.

Σε αυτό το σημείο ιδιαίτερη αξία έχει να αναφέρουμε ότι δυστυχώς το γραπτό αίτημα υποβλήθηκε μόνο από το ΕΑΜΕ Ε.ΤΕ. ΔΕΗ και την Αγωνιστική Συνεργασία Ε.ΤΕ. ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, ώστε να μην προχωρήσει στην έγκριση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Πριν αιτιολογήσουμε την άποψή μας γιατί θεωρούμε αυτή τη σύμβαση απαράδεκτη, έχει ιδιαίτερη αξία να δούμε γιατί η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ (παρότι δεν υπάρχει καμία απολύτως βιασύνη να πάμε να υπογράψουμε τη νέα Συλλογική Σύμβαση αύριο το πρωί, μια και η ισχύς της υπάρχουσας σύμβασης λήγει στο τέλος Μάϊου και με την μετενέργεια στα τέλος Αυγούστου), αγνόησε τα αλλεπάλληλα προφορικά αλλά και το γραπτό αίτημα της πλειοψηφίας των παρατάξεων του σωματείου μας, να μην βιαστεί να εγκρίνει το απαράδεκτο αυτό σχέδιο.

Όμως πριν δούμε για ποιο λόγο βιάζεται η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ (και η Διοίκηση) να υπογράψουν άρον άρον τη σύμβαση εδώ και τώρα, αλλά και γιατί το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ δε σεβάστηκε το αίτημά μας να δώσει λίγο χρόνο (2-3 μέρες) να συνεδριάσουμε πρώτα ως ΔΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ (πριν συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ώστε τα μέλη μας, οι εκπρόσωποί μας στη ΓΕΝΟΠ, να έχουν και τη θέση του σωματείου μας, αξίζει κανείς να μάθει τι απάντηση (που δε συνιστά καν δικαιολογία) μας έδωσαν.

Συγκεκριμένα μας είπαν «ξέρατε ότι θα συνεδριάσουμε, ας είχατε συνεδριάσει!!»

Αυτός είναι ο σεβασμός τους απέναντι στην ιστορική Ε.ΤΕ./ΔΕΗ!!

Η απάντησή μας γιατί δεν είχαμε συνεδριάσει πριν την Παρασκευή που συνεδρίασε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ήταν:

Πρώτο: Δεν συνεδριάσαμε γιατί το σχέδιο της σύμβασης, εν αντιθέσει με άλλους εκλεκτούς συλλόγους, μας το δώσατε λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα την Δευτέρα 08/03/2021.

Δεύτερο: Δεν συνεδριάσαμε γιατί κάναμε προσπάθεια να σας πείσουμε να συνεχίσετε τη διαπραγμάτευση, γιατί αυτό το σχέδιο ήταν και είναι απαράδεκτο, με γραπτό αίτημα στις 09/03/2021 και το οποίο αγνοήσατε χωρίς να δώσετε ούτε προφορική ούτε γραπτή απάντηση, θετική ή αρνητική!

Τρίτο: Δεν συνεδριάσαμε γιατί ξαφνικά αναγγείλατε την συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, στις 10/03/2021 για συνεδρίαση στις 13/03/2021.

Και για να μην μείνει καμία αμφιβολία σε κανέναν ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν είχε καμία διάθεση να μας δώσει χρόνο ούτε μία μέρα, γιατί είχε πρεμούρα άρον άρον να περάσει τη σύμβαση, κάνουμε την εξής λογική ερώτηση:

Ας υποθέσομε ότι εμείς για τον α’ ή β’ λόγο, κακώς δεν είχαμε συνεδριάσει. Από την στιγμή όμως που τους ζητήσαμε να μη συνεδριάσουν το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έστω για λίγες μέρες ώστε να προηγηθεί η συνεδρίαση του δικού μας ΔΣ (της Ε.ΤΕ./ΔΕΗ) γιατί δεν μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα; Ποιο ήταν το πρόβλημα; Γιατί δεν μας σεβάστηκαν;

Η απάντηση είναι οφθαλμοφανής. Γίνεται δε ακόμα πιο καθαρή αν λάβει κανείς υπόψη του ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως βιασύνη να συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ την Παρασκευή, γιατί η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είχε αρκετό χρόνο μπροστά της, όχι μόνο γιατί η υπάρχουσα σύμβαση δεν λήγει αύριο το πρωί, αλλά και γιατί ακόμα και στο δικό της σχέδιο να την κλείσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (δηλ. στο πρώτο ΔΣ της ΔΕΗ ΑΕ που θα γίνει) υπήρχε πολύς χρόνος μέχρι την συνεδρίασή του η οποία έχει οριστεί για τις 23 Μάρτη!!

Για όποιον λοιπόν καλοπροαίρετο συνάδελφο αναρωτιέται ποιο τελικά ήταν το πρόβλημα να αναβάλει η ΓΕΝΟΠ τη συνεδρίαση του δικού της ΔΣ για μερικές μέρες και να το ορίσει για τις 19-20-21  ή και 22 Μάρτη ώστε να ικανοποιήσει το αίτημα του μεγαλύτερου σωματείου της, δεν θα βρει λογική εξήγηση.

Εξήγηση όμως υπάρχει και δυστυχώς είναι πολύ πονηρή.

Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και η Διοίκηση της ΔΕΗ θέλουν να κλείσουν εδώ και τώρα τη σύμβαση πριν ανακοινωθούν τον άλλο μήνα τα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, γιατί τότε δεν θα μπορεί να περάσει το απαράδεκτο αυτό σχέδιο σύμβασης που το μόνο που δίνει στους εργαζόμενους που χρόνια τώρα έχουν χάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, είναι λίγα ψίχουλα!

Όμως ας πάμε να δούμε πιο συγκεκριμένα γιατί ισχυριζόμαστε ότι αυτό το σχέδιο είναι απαράδεκτο και μνημείο υποταγής.

ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Αποκαλούμε τη σύμβαση απαράδεκτη και μνημείο υποταγής γιατί ενώ πλέον τώρα υπήρχαν όλες μα όλες οι προϋποθέσεις να πάρουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πίσω ένα μικρό μέρος όσων μας έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ επειδή η κατηγορία των συναδέλφων που την ενδιαφέρει διαχρονικά είναι στο ΠΛΑΦΟΝ, δεν διεκδίκησε τίποτα απολύτως!

Πέρα από το ότι και για αυτή την κατηγορία συναδέλφων μας (και θα εξηγήσουμε το γιατί) αυτό είναι άδειασμα, προφανώς για τη ΓΕΝΟΠ όλοι οι άλλοι συνάδελφοι που δεν είναι στο ΠΛΑΦΟΝ είναι ανύπαρκτοι!

Ναι είναι ανύπαρκτοι γιατί για αυτούς ξαναλέμε παρότι τώρα υπήρχαν όλες μα όλες οι προϋποθέσεις, όλες μα όλες οι συνθήκες να αποσπάσουμε μια ουσιαστική αύξηση, δεν έκανε καμία απολύτως προσπάθεια.

Απεναντίας χωρίς διαμαρτυρία περιορίστηκε στα ψίχουλα που της έδωσε η Διοίκηση των καλοπληρωμένων στελεχών.

Δηλαδή να πάει το τροφείο από 4 στα 6€.

Όσοι συνάδελφοι έχουν ανθυγιεινό επίδομα να πάρουν 14€ αύξηση μικτά!

Και όσοι δεν έχουν κάποιο ειδικό επίδομα να πάρουν 60€ αύξηση μικτά!

Αυτή στην ουσία είναι η σύμβαση.

Μαζί με όλα αυτά τα ψίχουλα σαν κερασάκι για να δείξουν ότι δήθεν κάτι δίνουν αύξησαν το δραχμικό επίδομα οδήγησης από τα 2 στα 5€ και στην ίδια λογική έδωσαν το επίδομα παραμεθόριων περιοχών στους συναδέλφους μας στο Ν. Φλώρινας που επί χρόνια το αρνιόντουσαν.

Επίσης και μη διανοηθεί κανείς αυτό να μας το παρουσιάσει ως κατάκτηση (γιατί η ΓΕΝΟΠ το είχε απεμπολήσει, παρότι προβλέπεται ρητά από τη ΣΣΕ του 2012 και αν τώρα δίνεται, δίνεται γιατί όλοι οι συνάδελφοι ξεκίνησαν να προσφεύγουν δικαστικά που οφθαλμοφανώς 100% θα κέρδιζαν) η Διοίκηση αποφάσισε να δώσει σε 3 δόσεις (γιατί σε 3 και όχι μία;) τα αναδρομικά από την επαναφορά των ειδικών επιδομάτων στο αρχικό τους ύψος.

Αυτά είναι όλα.

Ε αυτά μπροστά σε αυτά που μας πήραν είναι ψίχουλα.

Κουβέντα, καμία προσπάθεια της ΓΕΝΟΠ να δοθεί μια ουσιαστική αύξηση στη βάση του 12ου μισθολογικού κλιμακίου.

Κουβέντα για το ότι πρέπει εκτός από τα ειδικά επιδόματα να αυξηθούν και τα κλιμάκια, όπως επίσης προβλέπει η ΣΣΕ του 2012.

Στη συνέχεια θα εξηγήσουμε πως και γιατί η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ «ανακάλυψε» πως υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν έχουν κανένα επίδομα, δίνοντάς τους για πρώτη φορά το αντίδωρο των 60€ μικτά.

Όπως επίσης θα εξηγήσουμε γιατί ακόμα και για τους συναδέλφους που είναι στο ΠΛΑΦΟΝ, είναι λάθος το ότι δεν έβαλε τις όποιες αυξήσεις στη βάση του 12ου μισθολογικού κλιμακίου.

Πιο μπροστά όμως οφείλουμε να αιτιολογήσουμε γιατί αποκαλούμε τη σύμβαση αυτή μνημείο υποταγής και τα όσα περιλαμβάνει στο οικονομικό πακέτο ως ψίχουλα.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΤΑ ΟΣΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΨΙΧΟΥΛΑ;

Αποκαλούμε τη σύμβαση μνημείο υποταγής της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ και τα όσα περιλαμβάνει στο οικονομικό σκέλος ως ψίχουλα γιατί:

  • με δεδομένο ότι όλα αυτά τα χρόνια μας έκλεψαν δεκάδες χιλιάδες €
  • με δεδομένο ότι αν υπάρχει ακόμα η επιχείρηση, υπάρχει χάρη στα όσα εξοικονόμησε από το κλέψιμο των μισθών μας
  • με δεδομένο του ότι σαν να μην έφταναν αυτά που μας έκλεψαν από τους μισθούς μας (για καθαρά λαϊκίστικους λόγους ο μάγος Χατζηδάκης) μας πετσόκοψε το μειωμένο τιμολόγιο βουτώντας από τις τσέπες μας ακόμη περισσότερα

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

  • με δεδομένο ότι όπως ισχυρίζονται έσωσαν την Επιχείρηση, που όντως παρουσιάζει τεράστια κέρδη (κυρίως ξεσκίζοντας τους καταναλωτές),
  • με δεδομένο ότι για να πληρώνονται μια σειρά στελέχη με 100.000, 150.000 και 200.000€ λεφτά υπάρχουν,
  • με δεδομένο να πληρώνονται μια σειρά Γενικοί Διευθυντές, (που από 7 έγιναν 11) με 100.000€ και 150.000€ το χρόνο, λεφτά υπάρχουν,
  • με δεδομένο να πληρώνονται εκατοντάδες νέες καρέκλες που δημιουργούνται καθημερινά για να βολευτούν οι ημέτεροι, χωρίς καν να έχουν από κάτω προσωπικό, λεφτά υπάρχουν,
  • με δεδομένο ότι τον άλλο μήνα (για αυτό βιάζονται να κλείσουν τώρα τη σύμβαση), η Επιχείρηση θα ανακοινώσει εκατοντάδες εκατομμύρια € κέρδη,

Ε… ΝΑΙ ΑΥΤΑ,

που μας δίνουν είναι ΨΙΧΟΥΛΑ και αυτοί που σαν καλά παιδιά έτρεξαν να τα πάρουν χωρίς να ψελλίσουν λέξη, είναι αβανταδόροι της Διοίκησης.

Ρωτάμε: Εάν μέσα σε αυτές τις συνθήκες που η Επιχείρηση παρουσιάζει εκατοντάδες εκατομμύρια € κέρδη δεν μπορείς να αποσπάσεις μια αξιοπρεπή αύξηση, τι τίτλο πρέπει να σου δώσει το προσωπικό;

Είναι δυνατόν στην κριτική που ασκούμε στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ για τα ψίχουλα που μας δίνουν οι χρυσοπληρωμένοι της Διοίκησης να ακούμε «ε και τι θέλατε να κάνουμε;  Τόσα δίνουν!  Να κάνουμε απεργία;»!!!

Μεγαλύτερη ομολογία συμβιβασμού και υποταγής δεν υπάρχει!

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!

Είπαμε εμείς να κάνουμε απεργία για το τι αύξηση θα πάρουμε;

Δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να διεκδικήσουμε;

Δεν υπάρχουν άλλα μέσα να πιέσει η ΓΕΝΟΠ; Υπάρχουν δεκάδες.

Απλά η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν ήθελε να το κάνει και ο λόγος είναι διπλός και γιατί δεν την ενδιέφερε (γιατί αυτοί που χρόνια τώρα ενδιαφέρουν το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ είναι στο ΠΛΑΦΟΝ οπότε ότι και να δινόταν αυτοί οι συνάδελφοι μας δεν θα έπαιρναν τίποτα) και γιατί είναι απόλυτα ελεγχόμενη από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση.

Αυτός είναι και ο λόγος που  ξαφνικά «θυμήθηκαν» ότι υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν έχουν κανένα επίδομα. Αυτός είναι ο λόγος που συμφώνησαν στο να φτιαχτεί το επίδομα εξομάλυνσης, δίνοντάς τους αυτή την πολύ  μικρή, την ασήμαντη σε σχέση με τα όσα έχουν χάσει, αλλά και με τις ανάγκες τους, αύξηση.

Αν οι συνάδελφοι που ενδιαφέρουν το προεδρείο δεν ήταν στο ΠΛΑΦΟΝ ούτε μία στο δισεκατομμύριο δε θα δεχόταν να φτιαχτεί επίδομα εξομάλυνσης και τα όποια χρήματα (όσα λίγα και να ήταν), να μην πάνε στο 12 Μ.Κ.

Όσο δε για την κατηγορία ότι η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είναι ελεγχόμενη, επειδή όντως οι λέξεις πρέπει να αιτιολογούνται, ρωτάμε:

Είδατε συνάδελφοι πουθενά καμία ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ για τους μισθούς των 100 και 150 χιλιάδων €;

Είδατε πουθενά καμία ανακοίνωση για τον διπλασιασμό των Γενικών Διευθύνσεων;

Είδατε πουθενά καμία ανακοίνωση για τη δημιουργία δεκάδων καρεκλών χωρίς υφισταμένους;

Είδατε καμία κατάληψη;

Είδατε καμία συγκέντρωση;

Είδατε κανένα αγώνα;

Εδώ ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τρόπο ξεδιάντροπο ότι μας κλείνει το σπίτι ότι κλείνει όλες τις λιγνιτικές μονάδες και δεν έπεσε μια τουφεκιά!!!

ΟΥΤΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ Η ΓΕΝΟΠ!

Που είναι αυτοί οι λιγνιτάνθρωποι, όπως καυχιόντουσαν χρόνια τώρα που περιμέναμε ότι θα φάνε σίδερα;; σε ποιο λαγούμι κρύφτηκαν;;

Κλείνοντας, πριν πάμε στο θεσμικό μέρος της σύμβασης, να εξηγήσουμε γιατί και για τους συναδέλφους που είναι στο ΠΛΑΦΟΝ είναι λάθος που τα όποια χρήματα παίρνουμε ως αύξηση να μην αθροίζονται στη βάση του 12ου μισθολογικού κλιμακίου.

Είναι λάθος γιατί εάν κάποια στιγμή καταργηθεί το ΠΛΑΦΟΝ δεν θα έχουν να λάβουν κάποια αύξηση.

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Η δική μας θέση, η θέση όπως και άλλων σωματείων, ήταν και εξακολουθεί να είναι για όλους τους λόγους που εξηγήσαμε και με δεδομένο ότι η επιχείρηση παρουσιάζει τεράστια κέρδη, να απαιτηθεί να δοθεί ουσιαστική αύξηση στο Μ.Κ.12.

Έτσι όλοι οι συνάδελφοι μας, εκτός από αυτούς ήδη είναι στο ΠΛΑΦΟΝ (θα είχαν όμως ονομαστική) θα έπαιρναν ουσιαστική αύξηση και αυτοί που σήμερα ανακάλυψε η Διοίκηση και η ΓΕΝΟΠ και τους δίνει το επίδομα εξομάλυνσης, θα έπαιρναν πολύ περισσότερα από τα ψίχουλα των 60€.

Και για όποιους μας πουν ότι ψίχουλα είναι τα 60€ μικτά, όταν έξω υπάρχει τόση ανεργία; απαντούμε:

Τους άνεργους συνανθρώπους μας τους σεβόμαστε και αγωνιζόμαστε για αυτούς, αλλά ναι τα 60€ σε σχέση με τα 150.000€ που παίρνουν οι δεκάδες γενικοί, ψίχουλα είναι.

Όσο δε αφορά το θεσμικό σκέλος, όσο και να ψάξαμε δεν είδαμε πουθενά να λύνεται κανένα αίτημα της Ε.ΤΕ./ΔΕΗ.

Είδαμε επιτέλους να λύνονται μια σειρά δίκαια αιτήματα άλλων συλλόγων, αλλά κανένα απολύτως αίτημα της Ε.ΤΕ./ΔΕΗ.

Αλήθεια κ. Διευθυντά Ανθρωπίνων Πόρων που πήγαν τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσες 10 χρόνια τώρα για να μην λυθούν τα αιτήματα των συλλόγων που τώρα λύνεις;;

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η παράταξή μας δεν πρόκειται να δώσει θετική ψήφο σε αυτή την απαράδεκτη σύμβαση και για μια φορά ακόμη καλούμε την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να μην υπογράψει αυτή τη σύμβαση και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση των χρυσοπληρωμένων GOLDENBOYS.

Τέλος και εν’ όψη της συνεδρίασης του ΔΣ του σωματείου μας, καλούμε τους συναδέλφους της ΔΑΚΕ Ε.ΤΕ./ΔΕΗ με δεδομένο ότι πέρα από το οικονομικό κομμάτι που είναι απαράδεκτο δεν ικανοποιείται και κανένα θεσμικό αίτημα του συλλόγου μας, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μαζί ΕΝΩΜΕΝΟΙ να πούμε ΟΧΙ σ’ αυτή  την απαράδεκτη ΣΣΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (μια και υπάρχει χρόνος), να απαιτήσουμε από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με στόχο να πετύχει ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και την ικανοποίηση  των συγκεκριμένων θεσμικών ζητημάτων ΚΑΙ του δικού μας συλλόγου.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ . . .

Υ.Γ. 1 Η εξήγηση, γιατί τώρα αποφάσισαν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα μιας σειράς συλλόγων, ως προς το άνοιγμα του καταληκτικού κλιμακίου κάποιων περιπτώσεων συναδέλφων μας και το που πήγαν τα επιχειρήματα που πρόβαλε τις προηγούμενες φορές ο κ. Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων για τη μη ικανοποίησή  τους εδράζεται στο ότι τώρα κάτι έπρεπε να δώσουν για να γεμίσουν το αδειανό πουκάμισο της σύμβασης και όχι μόνο….

Υ.Γ. 2  Στο σχέδιο της συλλογικής σύμβασης περιλαμβάνεται άρθρο για την σύσταση επιτροπής που θα πραγματοποιήσει μελέτη σύγκρισης των μισθών μας με τους μισθούς των συναδέλφων μας σε αντίστοιχες εταιρίες της Ευρώπης, ώστε αν βρεθεί ότι παίρνουμε λιγότερα να αυξηθούν οι μισθοί μας.

Πρόκειται για πολύ πονηρή πρόταση της Διοίκησης για να αποφύγει να δώσει ΤΩΡΑ τις όποιες ουσιαστικές αυξήσεις και είναι απορίας άξιο πως η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν το καταλαβαίνει!!

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι αν δεν θέλεις να λύσεις ένα θέμα φτιάχνεις μια επιτροπή… αλήθεια τι την θέλουμε την επιτροπή;

Την επιτροπή περιμένουμε να μας πει ότι παίρνουμε πολύ λιγότερα από τους συναδέλφους μας στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία;

Την επιτροπή περιμένουμε να μας πει ότι παίρνουμε περισσότερα από ότι παίρνουν οι συνάδελφοί μας στη Ρουμανία και την Πολωνία;

                                                                   Γραμματεία ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ