ΔΟΛ: Η αυθαιρεσία των ειδικών διαχειριστών ζητά απαντήσεις…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΟΛ: Η αυθαιρεσία των ειδικών διαχειριστών ζητά απαντήσεις…

Πρωτοβουλία Προάσπισης Εργασιακών Δικαιωμάτων Εργαζομένων ΔΟΛΔελτίο Τύπου

Πέρασαν 40 ημέρες από τότε που ο νόμος 4772/2021 όρισε ότι οι οφειλόμενοι μισθοί των εργαζομένων, τα επιδόματα άδειας και εορτών και η αποζημίωση λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας στις ειδικές διαχειρίσεις πρέπει να καταβάλλονται άμεσα.

            Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που ξεκίνησε ο αγώνας μας για δικαίωση. Μας δικαίωσαν, τελεσίδικα και αμετάκλητα 18 δικαστικές αποφάσεις που έκριναν τα ανωτέρω και ανάγκασαν την Κυβέρνηση και την Βουλή να νομοθετήσει στο νόμο 4772/2021 (όλα τα κόμματα πλην της “Ελληνικής Λύσης”) τα ανωτέρω.

            Υποτίθεται ότι η ταλαιπωρία μας που ξεκινά από το 2014 θα τελείωνε εδώ.

            Οι ειδικοί διαχειριστές του ΔΟΛ έχουν άλλη γνώμη. Αναίρεσαν, σαν να ήταν ο Άρειος Πάγος μόνοι τους τις δικαστικές αποφάσεις, καταργούν ετσιθελικά άλλες, παραβιάζουν αυθαίρετα το νόμο. Θέλουν να επιβάλουν την απλήρωτη αδιαμαρτύρητη εργασία. Καθεστώς δουλείας και εγκλωβισμού κάθε εργαζόμενου, καθεστώς εκφοβισμού και υποταγής λιμοκτονούντων εργαζόμενων και των οικογενειών τους. 

            Ποιοι είναι αυτοί που τους “νομιμοποιούν” στην αυθαιρεσία; ποιοι τους δίνουν το δικαίωμα να αντιποιούνται την εξουσία των οργάνων και θεσμών του Συντάγματος;

            Υπάρχει όριο στον πάτο της παρανομίας σε αυτή την χώρα ; Μήπως θεσμός είναι τελικά μόνο η παρανομία;

            Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη γιατί αδρανούν;  γιατί υποθάλπουν τις παράνομες αυτές καταστάσεις και δεν επεμβαίνουν άμεσα;

            Είναι πιο ισχυροί οι ειδικοί διαχειριστές του ΔΟΛ και γράφουν τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις στα παλαιότερα των υποδημάτων τους; Κανείς και τίποτα δεν τους νομιμοποιεί.

            Υπάρχουν λόμπι κάθε είδους που παρεμποδίζουν την εφαρμογή των νόμων;

            Τελικά: ποιος κυβερνά αυτή την χώρα;

            200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821 τι θα γιορτάσουμε; την νίκη του παρακράτους  και των παραθεσμών ;

            Παραμένοντας αδρανείς, Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη, μετατρέπονται από θεσμούς σε “ανέκδοτα” για να κάνουν πλάκα εις βάρος του ελληνικού λαού, εις βάρος της Βουλής και των νόμων που ψηφίζει τα οργανωμένα συμφέροντα.

            Νομίζουν ότι θα παραμείνουμε αδρανείς;  Ότι θα αποδεχθούμε την παράνομη τιμωρία που θέλουν να μας επιβάλουν κάποιοι που παρανομούν, επειδή ασκήσαμε νόμιμα το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας λόγω της πολύμηνης απλήρωτης εργασίας;

            Είναι βαθιά νυχτωμένοι και οι κυρώσεις έρχονται, σε αυτούς που παρανομούν και σε όσους τους το επιτρέπουν.

Πρωτοβουλία Προάσπισης Εργασιακών Δικαιωμάτων Εργαζομένων ΔΟΛ