Εξώδικο ΟΙΕΛΕ στην Κεραμέως για τα Αρσάκεια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εξώδικο ΟΙΕΛΕ στην Κεραμέως για τα Αρσάκεια

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε χθες εξώδικη-πρόσκληση-διαμαρτυρία προς την Υπουργό Παιδείας, καθώς όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, επιδεικνύει αδράνεια στην αντιμετώπιση των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης μαθητών στα Αρσάκεια Σχολεία από τον εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, ενδεχομένως και από άλλα στελέχη του σχολείου.

«Η αδράνεια-απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές καταγγελίες και μαρτυρίες και ότι έχει εκδοθεί Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στο οποίο γίνεται εκτεταμένη αναφορά στην διαχρονική εγκληματική του δράση του» σημειώνει η ΟΙΕΛΕ.

Όπως αναφέρει η εξώδικη διαμαρτυρία «αυτή η περίεργη στάση ανοχής του Υπουργείου βλάπτει πολύ σοβαρά το σχολείο, καθώς διασύρονται εκπαιδευτικοί και διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του, ενώ αποθρασύνονται όσοι επιδιώκουν να συγκαλυφθεί το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο».

Η Ομοσπονδία μέσω της εξώδικης αυτής πρόσκλησης-διαμαρτυρίας «ζητά η Υπουργός Παιδείας να προχωρήσει σε άμεσο διοικητικό-οικονομικό έλεγχο των Αρσακείων Σχολείων και να διερευνήσει την εργασιακή σχέση του Δημήτρη Λιγνάδη (ή όποιου άλλου εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης) με το σχολείο».

Κουρουτός σε πρωθυπουργό: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας» 

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός απέστειλε επιστολή για το ίδιο ζήτημα προς τον Πρωθυπουργό της ελληνικής δημοκρατίας (το πλήρες κείμενο της επιστολής εδώ) καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά και να αποβληθούν από την εκπαίδευση όσοι συγκαλύπτουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών».

πηγή