Σ.Ε. στην ΕΤΕ (πρώην ETHNODATA): Στάση Εργασίας στις 8 Μάρτη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σ.Ε. στην ΕΤΕ (πρώην ETHNODATA): Στάση Εργασίας στις 8 Μάρτη

Η φετινή επέτειος της Ημέρας της Γυναίκας σημαδεύεται από τις καταγγελίες που έβγαλαν στο φως αποτρόπαιες πράξεις και τραγικές καταστάσεις έμφυλης βίας και κακοποίησης, στις οποίες δυστυχώς στη πλειοψηφία τους τα θύματα είναι γυναίκες.

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις 8 Μάρτη του 1857 που οι εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, η ισότιμη αντιμετώπιση των γυναικών παραμένει ζητούμενο. Έχοντας επωμιστεί εκούσια ή ακούσια  τον ρόλο της φροντίδας σπιτιού,  ηλικιωμένων, με την ανατροφή των παιδιών να αποτελεί επίσης δική τους «ατομική» ευθύνη, πρέπει να υπομείνουν επίσης τις διακρίσεις στην εργασία, να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλούς ρόλους σε ένα εργασιακό περιβάλλον που γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για άνδρες και γυναίκες.

Τη Δευτέρα 8 Μάρτη συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, ΕΚΑ, 12:15 έως 3:15 ή τρεις ώρες πριν τη λήξη της βάρδιας.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 13:00.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας, ενισχύουμε τη συσπείρωσή μας γιατί είναι σίγουρο ότι θα μας χρειαστεί το επόμενο διάστημα.

Η στάση εργασίας του ΕΚΑ καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στην Αθήνα ανεξάρτητα σε ποιο σωματείο ανήκουν, ακόμα δε και αν δεν είναι εγγεγραμμένοι σε κάποιο σωματείο.

4/3/2021

Το ΔΣ