ΣΕΤΤΕΑ: Κυβέρνηση και θεσμικά όργανα έχουν αφήσει τον κλάδο μας στο έλεος του!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΤΤΕΑ: Κυβέρνηση και θεσμικά όργανα έχουν αφήσει τον κλάδο μας στο έλεος του!

ΑΘΗΝΑ 26/2/21 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΤΤΕΑ

Συναδέλφισες Συνάδελφοι

Τα πρόσφατα κρούσματα covid 19 που παρουσιάστηκαν σε συνάδελφους τόσο στην ACS όσο και στην ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ανέδειξαν για άλλη μια φορά τον ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες του κλάδου αντιμετωπίζουν την πανδημία.

Ανύπαρκτα προληπτικά τεστ, συνωστισμός , εντατικοποίηση της δουλειάς όλα γίνονται στο όνομα του κέρδους, ακόμα και η υγεία και η ασφάλεια μας .

Δυστυχώς οι καταγγελίες του σωματείου μας στο ΣΕΠΕ και στον ΕΟΔΥ όπως και στο υπουργείο εργασίας , έχουν πέσει στο κενό, απόδειξη ότι οι εργοδότες συνολικά του κλάδου έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης σε ότι επιλέγουν να κάνουν τόσο ενάντια στην υγεία και την ασφάλεια την δική μας και των οικογενειών μας ,όσο και για την υγεία των πελατών τους .Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα είναι η ίδια κυβέρνηση ,που φρόντισε να εντάξει τιs εταιρίες courier στους ΚΑΔ των πληγέντων κλάδων ,την ίδια στιγμή που οι εταιρίες θησαυρίζουν από την έκρηξη της δουλειάς .

Είναι η ιδία κυβέρνηση που κάνει τα στραβά μάτια εδώ και ένα χρόνο ,στην υποκλοπή ταχυδρομικού έργου που κάνουν οι εργοδότες μαζί με τους ιδιοκτήτες ταξί προκειμένου να βγαίνει η δουλειά ,χωρίς προσλήψεις .

Είναι η ίδια κυβέρνηση η οποία αθόρυβα, μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και την εκχώρηση τους στους ιδιώτες , εργοδότες μας οι οποίοι εκτός από αδίστακτοι στο κυνήγι του κέρδους όπως περιγράψαμε πιο πάνω , αποδείχτηκαν εξαιρετικά ανίκανοι να οργανώσουν την αύξηση της δουλειάς όπως είδε όλη η χώρα μέσα στις γιορτές .

Είναι προφανές ότι στον κλάδο που επιχειρεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της ACS αλλά και διάφοροι άλλοι φίλοι της κυβέρνησης ,ούτε έλεγχοι θα γίνονται , ούτε κυρώσεις θα υπάρχουν ,ούτε μέτρα θα λαμβάνονται. Αντίθετα θα υπάρχουν ευκαιρίες για 2 -3 μεγάλους, οι οποίοι βέβαια θα συνεχίσουν να φορτώνουν τα κόστη στα καταστήματα των δικτύων τους και από εκεί στους εργαζομένους .

Αυτό είναι το μήνυμα που μας στέλνουν εργοδότες και κυβέρνηση, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Τήρηση των μέτρων προστασίας απέναντι στο κορονοϊό, βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ

Παραδόσεις και παραλαβές ΜΟΝΟ στις εισόδους των κτιρίων

Προληπτικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

Θερμομέτρηση σε όλους τους χώρους εργασίας

Υπογραφή Κλαδικής σύμβασης

Βαρέα και ανθυγιεινά στους οδηγούς δικύκλου ,αυτοκινήτου και στους διαλογείς-συσκευαστές

Στοπ στις απολύσεις και στοχοποιήσεις συναδέλφωνΑορίστου χρόνου συμβάσεις

Στοπ στην ενοικιαζόμενη και ορισμένου χρόνου εργασία.