Δίκτυο εργαζομένων στον Επισιτισμό – τουρισμό: Σεβόμαστε και προστατεύουμε τους εργαζόμενους ντελιβεράδες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δίκτυο εργαζομένων στον Επισιτισμό – τουρισμό: Σεβόμαστε και προστατεύουμε τους εργαζόμενους ντελιβεράδες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Αλληλεγγύη στους διανομείς. Δεν παραγγέλνουμε. Σεβόμαστε και προστατεύουμε τους εργαζόμενους ντελιβεράδες.

Σε μια συγκυρία που η εστίαση πλήττεται ανεπανόρθωτα λόγω της πανδημίας και των ανεπαρκών επιλογών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πολλά μαγαζιά εστίασης στηρίζουν την ύπαρξη τους στην διανομή προϊόντων.

Πολλοί νέοι και νέες διανομείς βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς δίνουν την μάχη για το μεροκάματο κόντρα στις αντίξοες συνθήκες. Από τις 10ωρες και 12ωρες βάρδιες, μέχρι και στην μη κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών αλλά και η έλλειψη παροχών των επιχειρήσεων προς τους διανομείς, δημιουργεί στους τελευταίους ένα κλίμα επισφάλειας.

Πολλοί νέοι και νέες διανομείς αναγκάζονται με ακραία καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται στον δρόμο όντας έκθετοι και διακινδυνεύοντας την σωματική τους ακεραιότητα έναντι ενός πενιχρού μεροκάματου.

Ως Δίκτυο εργαζόμενων επισιτισμού – τουρισμού στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους διανομείς και στηρίζουμε τα αιτήματα τους:

1. Το μεταφορικό όχημα να συντηρείται με ευθύνη του εργοδότη.

2. Ο εργοδότης να παρέχει μέσα ατομικής προστασία (κράνος, μπουφάν κλπ)

3. Ο εργοδότης πρέπει να αποζημιώνει τον εργαζόμενο που υπέστη εργατικό ατύχημα.

4. Δεν πρέπει να δουλεύουμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες (καύσωνας – χαμηλές θερμοκρασίες).

Οργανώνουμε τον παρόν, κερδίζουμε το μέλλον!