ΟΣΜΕ: Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές! – Ψήφισμα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΜΕ: Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές! – Ψήφισμα

Αθήνα  11  Φλεβάρη  2021

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥΟΣΜΕ

Εν μέσω πανδημίας, χωρίς διάλογο, αγνοώντας και μη λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις, αλλά και τις αντιδράσεις σύσσωμης της Πανεπιστημιακής κοινότητας, η Κυβέρνηση συνεχίζει τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό της κατήφορο.

Αταλάντευτα και πλήρως ενστερνιζόμενη το δόγμα “Νόμος και Τάξη”, ως κεντρικό πυλώνα και άξονα της πολιτικής της, με  τίτλο “Προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας και αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού περιβάλλοντος”, εισάγει νομοθετικές ρυθμίσεις στην αντίθετη κατεύθυνση, όσων υπό αυτού του τίτλου του  νομοσχεδίου δηλώνονται.

Μετά την, με τροπολογία της νύχτας, αναγνώριση των πτυχίων των κολλεγίων, ως ισότιμων  των πτυχίων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στην κατεύθυνση απαξίωσης και εγκατάλειψης του Δημόσιου σχολείου, επιχειρείται νέο κυβερνητικό χτύπημα στη Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση δια των αντιδημοκρατικών και αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων,  του περιορισμού της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της έκφρασης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Πέραν της μείωσης των εισακτέων στα Δημόσια Πανεπιστήμια, εξυπηρετώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τα ιδιωτικά συμφέροντα,  θεσμοθετείται πειθαρχικό δίκαιο φοιτητών, πειθαρχικές ποινές και αυταρχικές μεθοδεύσεις διαγραφής φοιτητών.

ΣΙΔΕΡΟΦΡΑΚΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Επιχειρείται ο απόλυτος έλεγχος της Ακαδημαϊκής κοινότητας με πρωτοφανή  μέτρα περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων και της Πανεπιστημιακής ελευθερίας.

Οι Μονάδες και επιτροπές ασφάλειας και προστασίας, οι περιφερειακές περιφράξεις πανεπιστημιουπόλεων, η ελεγχόμενη πρόσβαση,  τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης και η ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και οι   ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, οι οποίες συγκροτούνται από  νεοπροσλαμβανόμενο ρουσφετολογικά αστυνομικό προσωπικό και ειδικούς φρουρούς των χιλίων τριάντα (1030) ατόμων, συνιστούν σιδερόφρακτο, αστυνομοκρατούμενο  Πανεπιστήμιο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Χρέος των δημοκρατικών πολιτών, της νεολαίας, των φοιτητών, των εργαζόμενων, του συνόλου της κοινωνίας, είναι η αντίδραση και η προσπάθεια ανατροπής όλων αυτών των αυταρχικών, αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

Χρέος όλων η στήριξη του Δημόσιου σχολείου, κατά της με αυτό τον τρόπο κυβερνητικής προσπάθειας προσβολής, δυσφήμησης και κατασυκοφάντησης του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στηρίζουμε τους αγώνες της νεολαίας, τους αγώνες των φοιτητών, τους αγώνες για την παιδεία, τους αγώνες για ελεύθερα πανεπιστήμια, τους αγώνες για την πρόσβαση  στο αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη μόρφωση.

Στηρίζουμε τους αγώνες για τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ