Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Εκτυπωτικού Κέντρου της ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Εκτυπωτικού Κέντρου της ΔΕΗ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί ο σχεδιασμός και η επιμονή της Διοίκησης της ΔΕΗ να «καταργήσει» τη δραστηριότητα εκτύπωσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και να την αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία.

Η ανησυχία είναι εύλογη καθώς η συγκεκριμένη δραστηριότητα υποστηρίζεται από μια υπερσύχρονη μονάδα που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες της εταιρίας για την εκτύπωση, εμφακέλωση και αποστολή στο ταχυδρομείο 35 εκατ. λογαριασμών κατ΄έτος.  Μάλιστα, το Εκτυπωτικό Κέντρο της ΔΕΗ μεταφέρθηκε το 2010 σε ιδιόκτητο κτίριο το οποίο σχεδιάστηκε με τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές για την αποδοτικότερη λειτουργία του σύγχρονου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται.

Το πρόβλημα που ανέκυψε με την αθέτηση της σύμβασης από την εταιρία που παρείχε τεχνική υποστήριξη στον εξοπλισμό του Εκτυπωτικού Κέντρου δεν μπορεί να σημάνει το τέλος του. Υπάρχουν λύσεις και το κατάλληλο προσωπικό για να τις εφαρμόσει συνεχίζοντας μια παράδοση σχεδόν πενήντα ετών!

Σε κάθε περίπτωση, είναι αδικαιολόγητη μια απόφαση που θα στερήσει τον Όμιλο ΔΕΗ από μια λειτουργική μονάδα με κομβικό ρόλο στην εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων καταναλωτών της εταιρίας και θα «ακυρώσει» την εμπειρία και την υψηλού επίπεδου κατάρτιση των εργαζομένων στο Εκτυπωτικό Κέντρο.

Η απόφαση για outsourcing της εκτύπωσης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος απαξιώνει χρήσιμες εγκαταστάσεις της επιχείρησης και δεν μπορεί να είναι η λύση όπως δεν μπορεί να είναι μονόδρομος η παραχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιώτη, τη στιγμή μάλιστα που καμία ιδιωτική μονάδα στη χώρα μας δεν έχει τις δυνατότητες που έχει το Εκτυπωτικό Κέντρο της ΔΕΗ! Και αυτό την ώρα που ιδιώτες –πάροχοι και ανταγωνιστές της ΔΕΗ προσανατολίζονται στη δημιουργία ιδιόκτητων εγκαταστάσεων εκτύπωσης.

Όμως η συγκεκριμένη απόφαση της ΔΕΗ δημιουργεί επιπλέον κινδύνους καθώς – όπως λέει ο λαός μας –  θα «Βάλει το λύκο να φυλάξει» τα δεδομένα και στοιχεία εκατομμυρίων καταναλωτών όταν είναι γνωστά διεθνώς τα φαινόμενα υποκλοπής και αξιοποίησης εμπορικών στοιχείων.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διαφωνεί κάθετα με τη λογική του outsourcing και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να επανεξετάσει την απόφασή της προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας της και της εξυπηρέτησης των εκατομμυρίων καταναλωτών της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ