ΑΡΜΑ – Σιγά μη κλάψω, σιγά μη ΦΟΒΗΘΩ…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΡΜΑ – Σιγά μη κλάψω, σιγά μη ΦΟΒΗΘΩ…

Ο ακροδεξιός κατήφορος της Κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη  δεν έχει τέλος. Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται η ποινικοποίηση κάθε φωνής αντίστασης, κινητοποίησης και διαμαρτυρίας ενάντια σε μια πολιτική που ισοπεδώνει συνδικαλιστικά, εργασιακά, πολιτικά και μορφωτικά δικαιώματα αλλά και το ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή και στην υγεία.

Γι αυτό τον λόγο, η κυβέρνηση πέρασε το καλοκαίρι τον -χουντικής έμπνευση- νόμο ( με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ για να μην ξεχνιόμαστε…) για τις διαδηλώσεις, με τον οποίο επιχειρεί ουσιαστικά να απαγορεύσει οποιαδήποτε κινητοποίηση, πορεία και συλλαλητήριο, καθώς υποχρεώνει τους «διοργανωτές» της διαδήλωσης να διαπραγματεύονται με την αστυνομία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθε.

Οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί, οι φοιτητές, οι μαθητές, οι γονείς, ο λαός βροντοφώναξαν «ως εδώ!». Έσπασαν το κλίμα του φόβου και κατέβηκαν να διαδηλώσουν: και τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη και το Γενάρη, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής. Κατέβηκαν να διαδηλώσουν ενάντια σε μια κυβέρνηση που δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που δε διέθεσε ούτε ένα ευρώ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τις ασφαλείς μεταφορές των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά. Ενάντια σε μια κυβέρνηση που εργαλειοποιεί την πανδημία για να περάσει πλήθος αντεργατικών και αντιλαϊκών νομοσχεδίων που διαλύουν την Εργασία, τη Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνία  και τις ζωές τους.

Απέναντι σ’ αυτό, το ξέσπασμα λαϊκής οργής, η κυβέρνηση της ΝΔ αντιδρά με ένα κρεσέντο πολιτικής μικρότητας και ρεβανσισμού. Σύμφωνα με δημοσίευμα εντύπου του Ακροδεξιού Κέντρου, ξεκινά ένα πογκρόμ διώξεων, αρχικά κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, αργότερα πιθανόν και  άλλων που συμμετείχαν,  με την κατηγορία ότι παραβίασε τον νόμο Χρυσοχοϊδη, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ, στις 30/9, διεκδικώντας μονιμοποίηση των συμβασιούχων και στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπου τα ΜΑΤ του Χρυσοχοϊδη χτύπησαν επανειλημμένα τους  συγκεντρωμένους  έξω από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα το τραυματισμό  Υγειονομικών. Φαίνεται λοιπόν ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ, από τα «ψεύτικα» χειροκροτήματα και τα δάκρυα, δείχνει τώρα τα «πραγματικά της συναισθήματα» , αυτά του Αυταρχισμού, της Αστυνομικής Βίας  και των Δικογραφιών  στους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες». Ενώ από την άλλη, εναντίον των διοργανωτών του ΜΕΓΑΛΟΥ πανεκπαιδευτικού – φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 28/1, επειδή παραβιάστηκε η απαγόρευση των συναθροίσεων, σχηματίζεται  δικογραφία, για να ταυτοποιηθούν οι οργανωτές και οι συμμετάσχοντες, και να επιληφθεί ο εισαγγελέας(!!)

Η κυβέρνηση, έντρομη από τις χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, τους Υγειονομικούς που συνεχίζουν και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ  τον Αγώνα διεκδικώντας την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας,  τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στη Κατεδάφιση της Δημόσιας Παιδείας και την  Αστυνομία  στα ΑΕΙ, τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον Εργασιακό Μεσαίωνα ,  επιλέγει να εντείνει τον αυταρχισμό και να γυρίσει τη χώρα πίσω, στις πιο σκοτεινές και μαύρες σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Το ποτάμι που διαδήλωνε και θα διαδηλώνει κάθε φορά  ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ…

Εμείς οι Υγειονομικοί, θα συνεχίσουμε τον Αγώνα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ, απέναντι στους Νόμους και τα Σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ που ποινικοποιούν  κάθε φωνής αντίστασης , κινητοποίησης και διαμαρτυρίας.  Σηκώνουμε το «γάντι» που έριξε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Απαιτούμε να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε Δίωξη και δίνουμε αγωνιστική απάντηση:

Στις 16 ΦΛΕΒΑΡΗ, μετατρέπουμε την στάση σε 24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ , συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και στέλνουμε ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ στη Κυβέρνηση της Ν.Δ:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!