Δικογραφία σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με το χουντονόμο για τις συγκεντρώσεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δικογραφία σε βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με το χουντονόμο για τις συγκεντρώσεις

Την πρώτη δικογραφία με βάση τον απαράδεκτο νόμο για τις συναθροίσεις και τον περιορισμό των διαδηλώσεων σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. και αφορά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σχηματίστηκε δικογραφία κατά του Μ. Γιαννάκου και αφορά συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτέμβρη έξω από το υπουργείο Υγείας.

Βάσει της δικογραφία, ο διαμεσολαβητής της ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους να παραμείνουν στον χώρο του πεζοδρομίου. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν την κινητοποίησή τους και μάλιστα δέχθηκαν την άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατηγορείται για απείθεια.

Δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτόν τον νόμο

Ο Μ. Γιαννάκος μίλησε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος για την υπόθεση, σημειώνοντας πως έμαθε για τη δίωξη από τον Τύπο.

«Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτόν τον νόμο. Όμως, σεβόμαστε απόλυτα τους υγειονομικούς κανόνες. Γι’ αυτό και χθες, σε πορεία που είχαμε στον Ερυθρό Σταυρό τηρήσαμε τα μέτρα σε συνεργασία με την αστυνομία» είπε.Αναφερόμενος στα διατρέξαντα εκείνης της ημέρας, είπε: «Αν θυμάστε η αστυνομία έδειξε έναν υπερβάλλοντα ζήλο και άρχισε να μας χτυπάει με αποτέλεσμα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Θα σας πω μάλιστα πως ασκήθηκε δικογραφία και σε βάρος αστυνομικών και εγώ τότε δήλωσα πως δεν θέλω να τους ασκηθεί δίωξη».

Χαρακτήρισε «λυπηρό» αυτό που συμβαίνει και προσέθεσε πως από τη μία «μας χειροκροτούν (σ.σ. το υγειονομικό προσωπικό)» και από την άλλη «ασκείται ποινική δίωξη» όταν γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν οι «παθογένειες του συστήματος».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, διερωτώμενος «ποιο είναι το ζήτημα; Να μη γίνονται οι διαδηλώσεις ή λόγω των υγειονομικών μέτρων» και τόνισε πως κατά την κινητοποίηση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα.

πηγη