Η ΟΣΜΕ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΟΣΜΕ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ

Αθήνα  27  Δεκέμβρη  2020

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΣΜΕ

Εδώ και πολύ καιρό είχαμε προειδοποιήσει για τις  συνέπειες της ”βίαιης” εισόδου των ιδιωτών στη Δημόσια Συγκοινωνία. 

Είχαμε προειδοποιήσει για τις προθέσεις και τις κατά παρέκκλιση των εθνικών διατάξεων μεθοδευμένες κινήσεις της Κυβέρνησης. 

Είχαμε  ενημερώσει για τις, με το πρόσχημα της πανδημίας, σκανδαλώδεις ρυθμίσεις διευκόλυνσης των Κτελατζήδων και των εθνικών μαντράδων στην κατεύθυνση της απαξίωσης, του κατακερματισμού και της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Συγκοινωνίας.

Είχαμε ενημερώσει για τις επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις και για την ποιότητα του  παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου. 

Είχαμε ενημερώσει για την άμεση δυνατότητα επισκευής με ελάχιστο κόστος 500 περίπου οχημάτων, τα οποία σαπίζουν στα αμαξοστάσια της Ο.ΣΥ και αντιστοίχως, για περίπου 200 άμεσα επισκευάσιμα οχήματα στον Ο.Α.Σ.Θ. 

Είχαμε ενημερώσει και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για την ακαταλληλότητα, από πολλές απόψεις, των παροπλισμένων, μεταχειρισμένων οχημάτων,  τα οποία προμηθεύονται ανεξέλεγκτα οι Δημόσιοι Οργανισμοί από χώρες της Ευρώπης. 

Τέλος, για όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα, τα οποία αφορούν το Δημόσιο συγκοινωνιακό έργο, το Δημόσιο αγαθό της συγκοινωνίας, τα δικαιώματα των  εργαζόμενων και του επιβατικού κοινού, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), εξήγγειλε και παρά τις κατευθυνόμενες, ανιστόρητες και βλαπτικές για των κλάδο, αντιδράσεις των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ/Ο.ΣΥ, οργάνωσε και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε στις 15 Οκτώβρη 2020, 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στα ΚΤΕΛ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας. 

Για τους εκπροσώπους των εργαζόμενων, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τα προαναφερόμενα, σέβονται τον εαυτό τους, σέβονται την πορεία τους και πρωτίστως σέβονται τους ανθρώπους τους οποίους εκπροσωπούν, σίγουρα “έχει ξεχειλίσει το ποτήρι”. 

Για τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στον Ο.Α.Σ.Θ, οι οποίοι σίγουρα έχουν αντιληφθεί ότι η διαχρονική προσπάθεια στήριξης αυτού του Οργανισμού, καθώς και η προσπάθεια εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, με κόστος ακόμη  σε ανθρώπινες ζωές, έχει πάει στο βρόντο, σίγουρα “έχει ξεχειλίσει το ποτήρι”. 

Οι υποσχέσεις, ίδιον των κυβερνώντων και των εκπροσώπων τους, με στόχο την καταλλαγή των αντιδράσεων και την εξασφάλιση του απαιτούμενου χρόνου εδραίωσης των ιδιωτών στη Δημόσια Συγκοινωνία,  αποδείχθηκαν ανεκπλήρωτες και ψεύτικες. 

Η  μη εφαρμογή και καταστρατήγηση των όρων της ισχύουσας Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας, η μη σύναψη νέας, καθώς και οι συνεχιζόμενες, περικοπές θεσμικών και μισθολογικών παροχών, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο εφησυχασμού, κανένα περιθώριο μη αντίδρασης. 

Καλωσορίζουμε τις υγιείς αντιδράσεις των εργαζόμενων στον Ο.Α.Σ.Θ και χαιρετίζουμε τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στον Ο.Α.Σ.Θ. 

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, είμαστε μαζί, είμαστε στο πλευρό τους για οτιδήποτε χρειαστεί. 

Καταγγέλλουμε τα σχέδια και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση απαξίωσης, κατακερματισμού και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Συγκοινωνίας. 

Ενώνουμε τις φωνές μας και βροντοφωνάζουμε

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ

Έξω οι ιδιώτες από τη Δημόσια συγκοινωνία

Όλοι στον δρόμο όλοι στον αγώνα

     ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ