Με 2000 άτομα Online πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΕΑΕΚ με θέμα Πανδημία και τηλεργασία (VIDEO)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με 2000 άτομα Online πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΕΑΕΚ με θέμα Πανδημία και τηλεργασία (VIDEO)

Με 2000 άτομα online πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΕΑΕΚ με θέμα “Πανδημία και τηλεργασία
Συνέπειες και προκλήσεις για εργασία και Κοινωνία”.

Με μεγάλη συμμετοχή τόσο μέσω σύνδεσης στην πλατφόρμα της σύσκεψης όσο και από την σελίδα του facebook πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στην ΑΔΕΔΥ.

Η πανδημία επιτάχυνε τεχνολογικές εξελίξεις και διεργασίες που προκαλούν ραγδαίες αλλαγές στην εργασία, την καθημερινότητα, την κοινωνία και τη ζωή μας. Η εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση ανοίγουν ενδεχομένως νέες δυνατότητες, εκμηδενίζοντας αποστάσεις και περιορισμούς δημιουργώντας ένα νέο παραγωγικό και γνωσιακό μοντέλο. Ταυτόχρονα παράγουν νέες ανισότητες και αποκλεισμούς, ρευστοποιούν τους τόπους και τους χρόνους εργασίας και μάθησης, αναδιατάσσουν τις κοινωνικότητες και θέτουν σε διακινδύνευση εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Πανεπιστημιακοί, νομικοί, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, επιχειρούν να αναγνωρίσουν το αποτύπωμα της νέας εποχής.

Από τους κεντρικούς ομιλητές:

Γιάννης Σκαρπέλος, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού  του Παντείου Πανεπιστημίου
Διονύσης Τεμπονέρας, Εργατολόγος
Μαρία Γεωργαρίου, Γραμματέας ΚΕΜΕΤΕ
Ειρήνη Βιδάκη, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Χρήστος Καραμούτσης, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΤΕ

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Πετρόπουλος Μέλος ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Πέραν των κεντρικών ομιλητών πήραν τον λόγο συνάδελφοι και συναδέλφισσες από πολλούς εργασιακούς χώρους.

Δόθηκε η συνολική εικόνα για τις επιπτώσεις της τηλεργασίας τόσο σε χώρους εργασίας του δημόσιου τομέα, όσο και σε χώρους του ιδιωτικού τομέα.

Με την θέαση μέσω της σελίδας να φτάνει σε πραγματικό χρόνο τα 2000 άτομα καταδεικνύεται η ανάγκη διεξοδικής ενημέρωσης και συζήτησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, ώστε οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να προετοιμαστούν και να δώσουν τις επόμενες μάχες με τους καλύτερους όρους.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ: