Έκοψαν πρόστιμα σε εργαζόμενους την ώρα της αλλαγής βάρδιας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έκοψαν πρόστιμα σε εργαζόμενους την ώρα της αλλαγής βάρδιας

Την επιβολή προστίμων από την αστυνομία σε εργολαβικούς εργαζόμενους στις αποθήκες της «ΑΒ Βασιλόπουλος» την ώρα της αλλαγής της βάρδιας τους, αργά το βράδυ της Παρασκευής, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το σωματείο: «Αντί η κυβέρνηση να κυνηγάει μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους και να τους κόβει πρόστιμα έξω από το χώρο δουλειάς τους και μέσα στα ΜΜΜ, που έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρονται για διασκέδαση, καλό θα ήταν να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία και αδικαιολόγητα πρόστιμα σε εργαζόμενους. Η πανδημία απαιτεί μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς που αντικειμενικά είναι χώροι συνωστισμού και διασποράς του ιού, που με ευθύνη κυβέρνησης και της εργοδοσίας δεν παίρνονται.

Αντιμετωπίζεται με θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που με ευθύνη της κυβέρνησης το μοναδικό νοσοκομείο της περιοχής και τα Κέντρα Υγείας παραμένουν υποστελεχωμένα και σε άθλια κατάσταση.

Απαιτούμε μαζικά τεστ στους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εταιρείας.

Απαιτούμε τώρα, να παρθούν πίσω όλα τα απαράδεκτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μας έξω από το χώρο δουλειάς τους».

Σημειώνεται, ότι το ΔΣ του Σωματείου χθες το βράδυ επιχείρησε επανειλημμένα να κάνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις στα αστυνομικά τμήματα Ελευσίνας – Μάνδρας, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση.

https://tvxs.gr/