«Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν εκβιάζονται»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν εκβιάζονται»

Aπειλητικά mail από STAR και ALPHA του Ομίλου Βαρδινογιάννη

Πριν από λίγες ημέρες, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΠΟΕΠΤΥΜ εκφράζοντας την αγωνία όλων των συναδέλφων, που απασχολούνται στους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, για την επιχειρούμενη μέσω του.. νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, μείωση του αριθμού των εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, έθεσαν τον Κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα, κηρύσσοντας παράλληλα δύο επαναλαμβανόμενες εικοσιτετράωρες απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες το σύνολο των συναδέλφων συμμετείχε μαζικά και αγωνιστικά.

Η προσφυγή της εργοδοσίας στα Δικαστήρια, δεν εμπόδισε την συνέχεια της απεργίας, καθώς αυτή κρίθηκε παράνομη, μετά την ολοκλήρωσή της και μάλιστα για καθαρά τυπικούς λόγους, χωρίς κατ’ ελάχιστον να κριθεί η νομιμότητα των αιτημάτων και το δίκαιο του αγώνα μας.

Στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που όλοι οι συνάδελφοι στάθηκαν ενωμένοι απέναντι στις εργοδοτικές αξιώσεις, δεν έλειψαν εκ μέρους των τηλεοπτικών σταθμών STAR και ALPHA, πιέσεις εις βάρος των εργαζομένων, αλλά και προσπάθεια να εκβιαστούν και να εκφοβηθούν όσοι συμμετείχαν στην απεργία.

Συγκεκριμένα, στους παραπάνω σταθμούς στάλθηκαν μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους απεργούς συναδέλφους, μέσω των οποίων η διεύθυνση τους προέτρεπε να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε απεργίες, τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι είναι παράνομες(!!)

Τα εν λόγω μηνύματα θα ήταν στην πραγματικότητα αστεία, εάν δεν αντικατόπτριζαν την προσπάθεια της διεύθυνσης να παρέμβει στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων, οι οποίοι ούτε μπορούν ούτε έχουν την παραμικρή νομική υποχρέωση να γνωρίζουν, εάν μία απεργία είναι παράνομη, ιδιαίτερα, όταν η νομιμότητα της συνδέεται με την με την κοινοποίηση των σχετικών εξωδίκων για την προκήρυξη της. Εξάλλου, όσοι γράφουν και υπογράφουν τέτοιου είδους μηνύματα θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι όπως έχει κρίνει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για τους απεργούς εργαζόμενους μία απεργία είναι νόμιμη, ώσπου να κηρυχθεί παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο και μάλιστα αμετακλήτως.

Με τα δεδομένα αυτά, καταγγέλλουμε τη διεύθυνση των τηλεοπτικών σταθμών STAR και ALPHA, για την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των συναδέλφων και την καλούμε να απέχει από κάθε ενέργεια, που θίγει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων για συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Προειδοποιούμε δε, ότι αντίστοιχες ενέργειες από οπουδήποτε και αν προέρθουν στο μέλλον δεν θα γίνουν αποδεκτές. Οι εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν αποδείξει, ότι δεν εκβιάζονται και δεν απειλούνται. Παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους, αποτελώντας έναν από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας Έκφρασης, Λόγου και Σκέψης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ)