Με 1000 άτομα online πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των τεσσάρων σωματείων (video)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με 1000 άτομα online πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των τεσσάρων σωματείων (video)

Με 1000 άτομα online πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των 4 σωματείων με θέμα Εικονική εργολαβία και ευελιξία σε Ελλάδα και Ευρώπη, η απάντηση των εργαζομένων.

Με μεγάλη συμμετοχή τόσο μέσω σύνδεσης στην πλατφόρμα της σύσκεψης όσο και από την σελίδα του facebook πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τέσσερα σωματεία εργολαβικών εργαζομένων

Από τους κεντρικούς ομιλητές:

  • Δημήτρης Θεοδωράκης, Director UNI Europa
  • Μάρλεν Ασημακοπούλου, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – εργατολόγος
  • Ανδρέας Νεφελούδης, πρώην Γ. Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
  • Γιώτα Λαζαροπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου ΕΤΕ πρώην Εθνοdata

δόθηκε η συνολική εικόνα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό επίπεδο, με επισήμανση των αντιφάσεων και των προβλημάτων αλλά και διατύπωση προτάσεων.

Πέραν των κεντρικών ομιλητών πήραν τον λόγο συνάδελφοι και συναδέλφισσες από πολλούς εργασιακούς χώρους (ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, Τράπεζες, Ενέργεια, Επισιτισμός, ΜΜΕ, Μισθωτοί Τεχνικοί, Θέαμα-Πολιτισμός, Μεταφορές) όπου δυστυχώς το φαινόμενο της εικονικής εργολαβίας ενδημεί φανερώνοντας τις πραγματικά μεγάλες διαστάσεις που έχουν λάβει οι συγκεκριμένες μορφές εργασίας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Νίκος Φωτόπουλος, μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της παράταξης ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ, ο Παναγιώτης Κοντουσιάδης, πρόεδρος της ΠΟΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας) και ο Θέμις Αμπλάς πρόεδρος της ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας).

Με την θέαση μέσω της σελίδας να φτάνει σε πραγματικό χρόνο τα 1000 άτομα καταδεικνύεται η ανάγκη διεξοδικής ενημέρωσης και συζήτησης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, ώστε οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους να προετοιμαστούν και να δώσουν τις επόμενες μάχες με τους καλύτερους όρους.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ