Σύλλογος π. Εθνοdata: 2η διαδικτυακή σύσκεψη του Σωματείου μας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος π. Εθνοdata: 2η διαδικτυακή σύσκεψη του Σωματείου μας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/11/2020, η 2η διαδικτυακή σύσκεψη των μελών του Σωματείου μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες καθώς η Παρασκευή ήταν η παραμονή της έναρξης των απαγορευτικών μέτρων λόγω πανδημίας, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή μελών του Συλλόγου μας αλλά και άλλων συναδέλφων –ισσων.

Έγινε ενημέρωση για τις συναντήσεις του ΔΣ του Σωματείου μας με την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού – για τους όρους της εθελουσίας εξόδου – και για τις συναντήσεις με επικεφαλής διευθύνσεων σχετικά με το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης σε συνθήκες τηλεργασίας.

Τονίστηκε ότι για μας η εθελουσία θα πρέπει απαρέγκλιτα να έχει το στοιχείο της οικειοθελούς συμμετοχής χωρίς την επιβολή πιέσεων και επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι από τη συνεχή αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού της Τράπεζας. Θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις  σχετικά με τα θέματα υπερωριών και των κανόνων σχετικά με την τηλεργασία.

Έγινε επίσης ενημέρωση για την απόφαση του Ε.Κ.Α. (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας) να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοέμβρη, να συμμετάσχει στη πορεία της 17 Νοέμβρη και να οργανώσει ημέρες δράσης, με αφορμή την επικείμενη κατάθεση νομοσχεδίου για την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου. Αν και τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την δια ζώσης συζήτηση και την άμεση επαφή που είχαμε στους χώρους δουλειάς, θα εκμεταλλευτούμε κάθε τεχνολογική δυνατότητα για να σπάσουμε την απομόνωση και να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη μεταξύ μας επικοινωνία. Θα προγραμματίσουμε και νέα διαδικτυακή συνάντηση ώστε να ακουστούν προβληματισμοί και απόψεις από όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες και για να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις παρεμβάσεις μας.