Συνάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας & Επιχειρήσεων με Σ.Ε.Β

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνάντηση του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας & Επιχειρήσεων με Σ.Ε.Β

Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2020


Ανακοίνωση – Συνάντηση του ΠΣΧΒΕ με Σ.Ε.Β


Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσημη προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Βιομηχανίας & Επιχειρήσεων με εκπρόσωπο του ΣΕΒ, με σκοπό την κατάθεση πρότασης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στα επίπεδα που ήταν προ της έκπτωσής της.
Ο Σύλλογός μας είναι σταθερά προσανατολισμένος στην ύπαρξη αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης η οποία θα καλύπτει κάθε χημικό χωρίς να αποτελεί πρόσχημα για επίθεση στις ήδη καθημαγμένες αμοιβές του κλάδου μας.
Ως ήταν αναμενόμενο ο ΣΕΒ για άλλη μία φορά απέδειξε την πρόθεσή του να κωλυσιεργεί αρνούμενος να μπει σε μια επί της ουσίας διαπραγμάτευση και να δηλώσει ξεκάθαρα τι είδους πολιτική κοινωνική εταίρου θέλει να ακολουθήσει σε σχέση με τις ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα δηλώνει πως θα βασιστεί σε επιλεκτικά στατιστικά στοιχεία τα οποία ωστόσο στρεβλώνουν την πραγματική εικόνα της αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν σημείο εκκίνησης μιας ουσιαστικής διαπραγμάτευσης.


Κάναμε σαφές πως θα επανέλθουμε στη διαπραγμάτευση απαιτώντας να
υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις από την πλευρά των εργοδοτών.


Καλούμε επίσης, κάθε συνάδελφο χημικό που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα να δυναμώσει τον κλάδο μας, με το να πλαισιώσει τον Σύλλογό μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου