Βροντερό OΧΙ στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βροντερό OΧΙ στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ

ΝIKOΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:  Μαζί στον αγώνα μέχρι την τελική νίκη    

Tην καθολική αντίδρασή τους στα κυβερνητικά σχέδια για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, με fast track διαδικασίες, υπό την απειλή λουκέτου στην εταιρεία, διατράνωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, στη σημερινή (Σάββατο 17 Οκτωβρίου) 24ωρη απεργία τους και τη συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της Λάρυμνας.

Στη συγκέντρωση στη Λάρυμνα έδωσε το παρών αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ, με τον Νίκο Φωτόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ, να επισημαίνει στο χαιρετισμό του: «Μιλάω ως ΓΣΕΕ, αλλά δεν εκπροσωπώ την ηγεσία της ΓΣΕΕ, εκπροσωπώ το θεσμό. Εργαζόμενες και εργαζόμενοι τα προβλήματα που βιώνετε, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα και η γωνία για το μέλλον σας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για πολλά λόγια από κανέναν. Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είμαστε εδώ σήμερα μαζί σας, όπως ήμασταν και τις προηγούμενες φορές, έτσι θα είμαστε και αύριο και κάθε φορά που θα βγαίνετε στους δρόμους του αγώνα μέχρι το τέλος, μέχρι την τελική νίκη, μέχρι την κατάργηση του νόμου 4664, για τρεις λόγους:

  • Ο πρώτος είναι γιατί δεν ανεχόμαστε και δεν μας το επιτρέπει η συνείδησή μας να σιωπήσουμε, αν μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας ξεπουλιέται στους ιδιώτες. Να βρεθεί στα νύχια και στα δόντια των ιδιωτών, όπως τόσες μέχρι τώρα.
  • Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ είναι γιατί δεν ανεχόμαστε κάθε φορά οι χρυσοπληρωμένοι παπαγάλοι του συστήματος να στοχοποιούν εργαζόμενους, ως βολεμένους, προνομιούχους και ρετιρέ, επιδιώκοντας έτσι να κρύψουν τις ευθύνες από αυτούς που πραγματικά ανήκουν: τις ευθύνες σε αυτούς που διοικούσαν και τις κυβερνήσεις που τους διόριζαν.
  • Ο τρίτος λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ είναι γιατί για εμάς δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος. Γιατί για εμάς οι εργαζόμενοι πάνε πάνω από τις ανάγκες των αγορών, πάνε πάνω από τα κέρδη των ομίλων.

Θα είμαστε πάντα δίπλα σας, μέχρι το τέλος, μέχρι να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Θα είμαστε συνέχεια δίπλα σας, γιατί δεν ανεχόμαστε να συμπεριφέρονται στην τάξη μας σαν να είμαστε περισσευούμενοι. Θα είμαστε δίπλα σας στους δρόμους του αγώνα, γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχει ανεργία και πολύ περισσότερο να αυξηθεί, όταν την ίδια ώρα ξέρουμε ότι τη χρονιά που πέρασε οι 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας μας κατέγραψαν αύξηση κερδών 48% και συγκεκριμένα αύξησαν τα κέρδη τους κατά 8,2 δισ. ευρώ. Θα είμαστε δίπλα σας γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχει ούτε ένας άνεργος, την ώρα που ξέρουμε ότι τη χρονιά που πέρασε το ελληνικό Χρηματιστήριο ήταν πρώτο σε αποδόσεις παγκοσμίως με κέρδη αυξημένα κατά 49%, αυξάνοντας την κερδοφορία του κατά 16 δισ. ευρώ και πηγαίνοντας την κεφαλαιοποίησή του στα 61 δισ. ευρώ. Θα είμαστε εδώ γιατί δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια όταν πετάνε κάποιους από μας στο περιθώριο της ζωής σαν να είναι σκουπίδια, όταν την ίδια χρονιά ξέρουμε ότι ο τραπεζικός κλάδος κατέγραψε 101% αύξηση κερδών, όταν ξέρουμε ότι οι εφοπλιστές μέσα πέντε μήνες αύξησαν τα κέρδη τους σε ναύλα, 10 φορές πάνω. Γι’ αυτούς τους λόγους θα είμαστε εδώ. Γιατί ξέρουμε και δεν ξεχνάμε. Γιατί δεν θέλουμε να ζήσουμε γονατιστοί ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας, ούτε κανείς εργαζόμενος. Καλό αγώνα λοιπόν. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας.