Κλείνει το εργοστάσιο της Bridgestone στην Γαλλία – 863 εργαζόμενοι περιμένουν λύση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κλείνει το εργοστάσιο της Bridgestone στην Γαλλία – 863 εργαζόμενοι περιμένουν λύση

Η Bridgestone της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Γαλλία λόγω της χαμηλής ζήτησης και του υψηλού ανταγωνισμού. Το εργοστάσιο στο Bethune απασχολεί 863 άτομα και έχει παραγωγική ικανότητα περίπου 17.000 ελαστικών την ημέρα, ανέφερε η Bridgestone σε δήλωση.

Σε λειτουργία από το 1961, η Bridgestone σχεδιάζει να ξεκινήσει συνομιλίες για το κλείσιμο του εργοστασίου λόγω της πτώσης της ζήτησης για ελαστικά χαμηλού προφίλ, την οποία παράγει κυρίως το εργοστάσιο Bethune. Η δήλωση δεν παρείχε εκτίμηση για τον οικονομικό αντίκτυπο του κλεισίματος.

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει επιλογές για να προσπαθήσει να σώσει θέσεις εργασίας και να αποτρέψει το κλείσιμο εργοστασίου ελαστικών στη βόρεια Γαλλία από τον ιαπωνικό ιδιοκτήτη Bridgestone.

«Η Bridgestone πήρε μια τρομερή απόφαση. Η μέθοδος είναι τρομακτική και οι συνέπειες είναι τρομακτικές και πρόκειται να πολεμήσουμε », δήλωσε ο Bruno Le Maire, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, στην τηλεόραση CNews.

Αξιωματούχοι της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η κίνηση της Bridgestone ήταν «βάναυση» και προέτρεψε την εταιρεία να εξετάσει εναλλακτικές επιλογές για το εργοστάσιο. «Θα αγωνιστούμε για μια παραγωγή που θα είναι πιο ελκυστική και θα επανεξετάσουμε άλλες επιλογές», δήλωσε ο Le Maire στο CNews, προσθέτοντας ότι το κράτος θα εξετάσει επίσης τρόπους για «εκ νέου εκβιομηχάνιση» του εργοστασίου, ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.

Ο εκπρόσωπος της Bridgestone Fusamaro Iijima, απαντώντας στα σχόλια της Le Maire την Πέμπτη, δήλωσε ότι η εταιρεία θα διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους τοπικών υπαλλήλων.

«Θα θέλαμε να συζητήσουμε ειλικρινά και προσεκτικά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στην τοπική κοινότητα », δήλωσε ο Iijima στο Reuters.

Φωτογραφία: Οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται έξω από το εργοστάσιο Bridgestone στο Bethune της Γαλλίας, την Πέμπτη. Associated Press

https://www.gulftoday.ae