Σωματείο Εργαζομένων ΕΜΣΤ: Να μπει ένα τέρμα στις διακρίσεις απέναντι στους εργαζόμενους στα Ν.Π.Ι.Δ. για το επίδομα ΒΑΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο Εργαζομένων ΕΜΣΤ: Να μπει ένα τέρμα στις διακρίσεις απέναντι στους εργαζόμενους στα Ν.Π.Ι.Δ. για το επίδομα ΒΑΕ

Να μπει ένα τέρμα στις διακρίσεις απέναντι στους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) για το επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο  Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το επίδομα Βαρέων και ΑνθυγιεινώνΕπαγγελμάτων, που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Τετάρτη 2/9/2020 στις 9.30 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και καλεί τα μέλη του να δώσουν δυναμικά το παρόν.

Σχεδόν εν κρυπτώ και με την απουσία εκπροσώπων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης προχώρησε στη συγκρότηση «Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων» χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των Συνδικάτων, προκειμένου αυτά να έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τις προτάσεις τους την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί ακρόαση των φορέων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Για μια ακόμη φορά φοβόμαστε ότι θα συνεχιστεί η εξαίρεση των εργαζομένων  στα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Πολιτισμού Ν.Π.Ι.Δ. από το μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Δυστυχώς  το ίδιο είχε συμβεί και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.)  2/31560/30.4.2012 μέσω της οποίας καθορίστηκε το συγκεκριμένο επίδομα για τους μόνιμους υπαλλήλους και τους δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΑ) σε ειδικότητες όπως Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Εικαστικοί, Προσωπικό Καθαριότητας, Τεχνικοί, Ηλεκτροτεχνίτες, Ηλεκτρολόγοι κλπ.

Είναι κατάφωρο πλήγμα σε βάρος της ισονομίας το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα δεν ισχύει το συγκεκριμένο επίδομα για όλους τους εργαζόμενους των ίδιων ειδικοτήτων που εργάζονται κάτω από τις ίδιες δυσμενείς συνθήκες εργασίας και παραμένουν σε κατάσταση εξαίρεσης οι αντίστοιχων ειδικοτήτων εργαζόμενοι στα εποπτευόμενα από το ΥΠΠΟΑ Ν.Π.Ι.Δ.

Ζητάμε από το ΥΠΠΟΑ να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει νέα Κ.Υ.Α. η οποία θα επιτρέψει την επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των αντίστοιχων ειδικοτήτων και στους εργαζόμενους των Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύει το ίδιο.

Καλούμε τα Σωματεία και τους εργαζόμενους σε όλα τα εποπτευόμενα Ν.Π.Ι.Δ. να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να διεκδικήσουμε την επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και στους εργαζόμενους των Ν.Π.Ι.Δ. Απευθυνόμαστε στη Γ.Σ.Ε.Ε, στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο Ε.Κ.Α. και στο σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε με την αγωνιστική μας δράση να υπερασπιστούμε τα Β.Α.Ε. για όλους τους εργαζόμενους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης