Συνταξιοδοτικό: Κοινωνικός αυτοματισμός από σύμβουλο του Πρωθυπουργού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνταξιοδοτικό: Κοινωνικός αυτοματισμός από σύμβουλο του Πρωθυπουργού

Ο Αλ. Πατέλης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού  σε μία (βγαλμένη από τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα εγχειρίδια) δήλωση του στο «Βήμα της Κυριακής», ανέφερε ανερυθρίαστα ότι «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», προκειμένου να δικαιολογήσει την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.


Ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, με την κανιβαλική δήλωση του στο  ότι «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους», ουσιαστικά αναιρεί με μία φράση τον χαρακτήρα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, την αναδιανεμητική της λειτουργία και κάθε στοιχείο αλληλεγγύης των γενεών.Τορπιλίζει το ασφαλιστικό και φωτογραφίζει έμμεσα τις αλλαγές που έρχονται το επόμενο διάστημα όπου στην χώρα αναμένεται να εφαρμοστούν ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές (Έκθεση Πισσαρίδη) που θα ζήλευαν ακόμα και οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ.

Φυσικά καμία δήλωση δεν υπήρξε για το θέμα από την ηγεσία της ΓΣΕΕ, η οποία μάλλον συνεχίζει να απολαμβάνει την θερινή ραστώνη.

Το στέκι της έλξης – Το blog των μηχανοδηγών