Η Δύναμη Ζωής καταγγέλλει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Δύναμη Ζωής καταγγέλλει την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
  • Την κατάργηση από τη Διοίκηση της Περιφέρειας της αργίας της Κυριακής στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας καταγγέλλει η Δύναμη Ζωής
  • Φέρνει άμεσα το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο φέρνει το θέμα της απαράδεκτης και προκλητικής απόφασης της Διοίκησης της Περιφέρειας να καταργήσει την κυριακάτικη αργία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, η Δύναμη Ζωής. Συγκεκριμένα η Δύναμη Ζωής ζητά να συζητηθεί ως τακτικό θέμα κατά την πρώτη σύγκληση του Συμβουλίου, η πρόσφατη απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γ. Δημόπουλου, που ενεργοποιεί την παρ. 2 του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013 με την οποία του δίνεται η δυνατότητα, ύστερα από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς, να λειτουργούν προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα και άλλες Κυριακές πέραν αυτών που ορίζει ο νόμος.

Η Δύναμη Ζωής στηλιτεύει τόσο το περιεχόμενο όσο και τη διαδικασία λήψης της απόφασης – την έλλειψη διαβούλευσης καθώς δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι και τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Σημειώνεται ότι με την απόφαση αυτή διαφωνεί και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. “Προξενεί αλγεινή εντύπωση αλλά και ερωτηματικά γιατί αυτή η σπουδή της Διοίκησης της Περιφέρειας να ‘τακτοποιήσει’ το θέμα αυτό, μεσούντος του καλοκαιριού και του Δεκαπενταύγουστου, με την υγειονομική και οικονομική κρίση να χτυπάνε κόκκινο από την  συνεχιζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης”. 

“Η ενέργεια αυτή δεν είναι τυχαία αποτελεί δείγμα γραφής της δημοκρατικής αντίληψης που διακατέχει τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής” σημειώνεται μεταξύ άλλων στο αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Δύναμης Ζωής. Στο αίτημα υπενθυμίζεται ότι οι δύο προηγούμενες Διοικήσεις της Περιφέρειας, της Ρ. Δούρου και του Γ. Σγουρού, είχαν σεβαστεί την αργία της Κυριακής, που “αποτελεί κατάκτηση των εργαζόμενων για περισσότερο από 110 χρόνια και παρόλο που μπήκε στο μνημονιακό στόχαστρο, αυτή  άντεξε χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”.

“Εδώ και ένα χρόνο η Κυβέρνηση του δήθεν “επιτελικού” κράτους και της νεοφιλελεύθερης αριστείας για τους λίγους και ισχυρούς, ξηλώνεισυστηματικά όλο το εργατικό δίκαιο, καταργώντας τις κατακτήσεις που κατάφεραν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι”, παρατηρεί η Δύναμη Ζωής, και προσθέτει:

“Επειδή απόαυτά τα κεκτημένα δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε βήμα πίσω

και επειδήτο μέτρο της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που πήρεάρον – άρον χωρίς δημοκρατική διαβούλευση και κόντρα στις διαφωνίες εργαζόμενων και επαγγελματιών, η Διοίκηση της Περιφέρειας, προστίθεται σε όλο το αντικοινωνικό πλέγμα που υλοποιεί  η Κυβέρνηση της Δεξιάς, ζητάμε να συζητηθεί το θέμα της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην πρώτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου ως τακτικό θέμα και να ληφθεί απόφαση άρσης αυτής της απαράδεκτης και προκλητικής απόφασης”.