Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί κατά του Υπουργείου Παιδείας για τα απουσιολόγια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί κατά του Υπουργείου Παιδείας για τα απουσιολόγια

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Η ΟΙΕΛΕ είναι υποχρεωμένη μετά τη σημερινή υποκριτική και προκλητική «απόφαση» της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζαχαράκη με την οποία ζητείται -τάχα- οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να ελέγξουν τις δηλώσεις των ιδιωτικών σχολείων στο myschool, να δώσει στη δημοσιότητα έγγραφο-φωτιά της Διεύθυνσης ΠΕ Πειραιά που όχι μόνο αποδεικνύει την ακραία παρανομία μεγάλου τμήματος των ιδιωτικών σχολείων, αλλά αποκαλύπτει ότι πίσω από την παρανομία αυτή κρύβεται ο Σύνδεσμος των σχολαρχών!

Πιο συγκεκριμένα δημοσιοποιούμε απαντητικό έγγραφό της Διεύθυνσης ΠΕ Πειραιά σε ερώτημα της ΟΙΕΛΕ σχετικά με τη δήλωση στοιχείων των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής στο myschool.

Η απάντηση της Διεύθυνσης είναι συγκλονιστική. Πάνω από το 90% των ιδιωτικών δημοτικών και νηπιαγωγείων της περιοχής αρνείται να δηλώσει στοιχεία στο Π.Σ myschool. Μάλιστα το πιο τρομακτικό από όλα είναι πως  ορισμένα από τα ιδιωτικά σχολεία απαντούσαν στη Διεύθυνση ότι δεν δηλώνουν στοιχεία κατ’ εντολήν του Συνδέσμου των σχολαρχών!

Για να δούμε λοιπόν θα … ανατριχιάσει με τα επίσημα αυτά στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος της εργοδοτικής παρανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης η Υπουργός Παιδείας;(όπως δήθεν ανατρίχιαζε με τις ψευδοαποκαλύψεις του Προέδρου του ΣΙΣ στη Βουλή);

Θα συνεχίσουν να νίπτουν τας χείρας τους για τις θηριώδεις παρανομίες που έχει καταγγείλει η ΟΙΕΛΕ;

Με τη σημερινή προκλητική απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας αποδεικνύεται ότι για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λειτουργεί ως γραφείο τύπου του Συνδέσμου των σχολαρχών και προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες καλύπτοντας τις παρανομίες των χορηγών-ιδιοκτητών.

Η απόφαση αυτή είναι εξόφθαλμα υποκριτική, διότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά τόσο από τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης όσο και από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για το χάος παρανομίας σε σχέση με τις δηλώσεις των ιδιωτικών σχολείων στο Π.Σ. myschool, ώστε να κρύβεται η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή.

­ Δεν είδε, άραγε, η κυρία Υφυπουργός την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για τις παρανομίες των σχολαρχών στην Ανατολική Αττική, στην καρδιά της ιδιωτικής εκπαίδευσης ;

­ Δεν είχε διαβάσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το πολυσέλιδο υπόμνημα της ΟΙΕΛΕ (που παραδόθηκε το Δεκέμβριο του 2019) για τις παρανομίες στα ιδιωτικά σχολεία, όπου μεταξύ πολλών άλλων επισημαίνουμε το τεράστιο πρόβλημα με τα αδήλωτα στοιχεία των ιδιωτικών σχολείων στο myschool;

Η απάντηση είναι: φυσικά και γνωρίζουν τα πάντα! Δεν έχουν όμως την πρόθεση να κάνουν απολύτως τίποτα! Διότι αν είχαν την πρόθεση:

Δεν θα είχαν λάβει μέτρα για το τεράστιο σκάνδαλο της καταστροφής των απουσιολογίων του Κολλεγίου, ώστε συγκεκριμένοι μαθητές με πάνω από 400 απουσίες να μη χρειαστεί να επαναλάβουν την τάξη ;

Δεν θα είχαν παρέμβει για το έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής για τα μη δηλωθέντα στοιχεία των ιδιωτικών σχολείων της περιοχής στο myschool;

Δε θα είχαν προβεί σε κάποια ενέργεια ώστε να αντιμετωπιστεί η αδιανόητου μεγέθους ανομία στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία όπου πάνω από το 80% των μονάδων προβαίνουν σε βαρύτατα αδικήματα όπως μη δήλωση του νόμιμου προσωπικού, μη καταβολή του νόμιμου μισθού, παράνομα ωράρια, συνοδεία σχολικών λεωφορείων, παράνομη εργασία σε αργίες και διακοπές κ.λπ.

Αλλά ας μην αγωνιούν οι πολίτες η Υπουργός Παιδείας, σε πρόσφατη συνάντησή της με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, είχε δώσει απάντηση σε ερώτημα εκπροσώπων της Ομοσπονδίας για το αν προτίθεται να πράξει κάτι για όλες τις παρανομίες που της έχουμε καταγγείλει.

Ποια ήταν η απάντηση; Η σιωπή…