Στα «μανταλάκια» ο εργαζόμενος του Γηροκομείου… αντί για την κυβέρνηση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στα «μανταλάκια» ο εργαζόμενος του Γηροκομείου… αντί για την κυβέρνηση

Μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση και ο μιντιακός της μηχανισμός  δεν διστάζουν σε τίποτε όταν πρόκειται να μεταθέσουν για λίγο τις αναπόδραστες ευθύνες τους για το χάος στο σχεδιασμό και την οργάνωση της αντιμετώπισης,  που προκαλεί μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Μετά τη νέα έξαρση ο βολικός «υπεύθυνος» είναι οι πολίτες και οι «απείθαρχοι» και «ανεύθυνοι» νέοι που πηγαίνουν στα πάρτυ, μια παρωχημένη  ρητορική με ύφος Γυμνασιάρχη. Η φόρμουλα αυτή βρήκε την απόλυτη εφαρμογή στην προσπάθεια να εξηγηθεί η μεγάλη και θανατηφόρα εστία κοροναϊού σε Γηροκομείο της Θεσσαλονίκης.

Παρότι η δήλωση του Σ. Τσιόδρα μετά την επίσκεψή του στο Γηροκομείο ήταν προσεκτικά διατυπωμένη, ΜΜΕ και πρόθυμοι στα κοινωνικά δίκτυα βρήκαν τον «ένοχο» σε  νεαρό εργαζόμενο του Οίκου Ευγηρίας που δήθεν πήγε διακοπές στη Χαλκιδική και βρέθηκε σε “πάρτυ”. Αρκετά βολικό πλην όμως απολύτως ψευδές  γιατί ο εργαζόμενος δεν πήγε ποτέ διακοπές στη Χαλκιδική αλλά ένας φίλος του φέρεται να πήγε και συσχετίστηκε μαζί του.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο ότι «κρεμάστηκε στα μανταλάκια» ο εργαζόμενος αδικαιολόγητα αλλά ότι ακόμη και ο φίλος του, αν τελικά από αυτόν προήλθε η εξάπλωση, λειτούργησε απολύτως νόμιμα: Εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων μέτρων της κυβέρνησης, μπορούσε να έχει όλες αυτές τις επικίνδυνες συναναστροφές σε καταστήματα που λειτουργούσαν νόμιμα  και διοργάνωναν μεγάλες συναυλίες, με το κοινό χωρίς μάσκες, σε περιοχές με μεγάλη προσέλευση τουριστών, οι οποίοι νωρίτερα είχαν ελεγχθεί πλημμελώς στις πύλες εισόδου. Τίποτε παράνομο και ανεύθυνο δεν έκανε ο φίλος του εργαζόμενου, που να μην το επέτρεψαν τα μέτρα της κυβέρνησης, που όψιμα ανακάλεσε όταν ήταν αργά. Αν κάποιος θέλει να βρει τον υπαίτιο των δεκάδων κρουσμάτων και των θανάτων που ήδη καταγράφηκαν στον οίκο ευγηρίας, ας αφήσει κατά μέρους τους δύο νέους και ας ελέγξει την κυβέρνηση για τις παλινωδίες και την απόλυτη αποδιοργάνωση που οδηγεί στο δεύτερο, πιο επικίνδυνο κύμα πανδημίας. Όσο για τους αρμόδιους, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, πώς γίνεται σε όλη τη χώρα να καταγράφεται καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, η διασπορά των οποίων ξεκινά από τις τουριστικές περιοχές, αλλά  για όλους τους τουριστικούς νομούς να ανακοινώνονται  ένα ή δύο κρούσματα την ημέρα.

Όταν η πολιτική μπαίνει πάνω από την επιστήμη, την πληρώνουν αθώοι…

Πηγή : https://tvxs.gr