Συμπαράσταση από το Ε. Κ. Πειραιά στους εργαζόμενους του MEGA

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συμπαράσταση από το Ε. Κ. Πειραιά στους εργαζόμενους του MEGA

 

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου – Ψήφισμα συμπαρίσταται στον αγώνα των συναδέλφων στο MEGA και καλεί τα σωματεία μέλη του να στηρίξουν τα αιτήματα και την κινητοποίηση έξω από τη MOTOR OIL.

Οι εργαζόμενοι του MEGA εδώ και περισσότερες από είκοσι ημέρες έχουν ξεκινήσει έναν δύσκολο αγώνα διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 17 μηνών από τους μετόχους-«αμέτοχους» του καναλιού.  Είκοσι μέρες τώρα βρίσκονται έξω από την Motor Oil, που στεγάζονται τα γραφεία ενός εκ των βασικών μετόχων του σταθμού, του κ. Βαρδινογιάννη. Δύο χρόνια τώρα οι ιδιοκτήτες του MEGA έχουν εγκαταλείψει τον σταθμό αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις που έχουν απέναντι τους αφήνοντας στην τύχη τους εκατοντάδες οικογένειες.

Δε μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και δεν ανεχόμαστε να επιβιώνουν και να κερδοσκοπούν τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι να είναι τα συνήθη θύματα των παιχνιδιών των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι μέτοχοι οφείλουν ν’αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και τώρα και να αποπληρώσουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων άμεσα.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να δοθεί τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η Δικαιοσύνη οφείλει να αναζητήσει τους υπευθύνους και να λογοδοτήσουν για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Καλούμε τα σωματεία μέλη του ΕΚΠ να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων του MEGA για τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Πειραιά να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους του MEGA και να στηρίξουν μαζικά με την παρουσία τους την κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της MOTOR OIL.