ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Τα νομοσχέδια δεν αποκρούονται με ανούσιες ανακοινώσεις, εδώ και τώρα να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΣΕΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Τα νομοσχέδια δεν αποκρούονται με ανούσιες ανακοινώσεις, εδώ και τώρα να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΣΕΕ

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

5/7/2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΔΕ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΥΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Κύριοι της Διοίκησης,

Διαβάσαμε την ανακοίνωση που εκδώσατε σχετικά με το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης της Ν.Δ. μέσω του οποίου χωρίς περιστροφές, ξεκάθαρα καταργείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας της συνάθροισης και της διαμαρτυρίας.

Διαβάζοντάς την (για μια φορά ακόμα) διαπιστώσαμε πόσο μακριά είσθε από τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και πόσο αναντίστοιχη με το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε είναι η αντίδρασή σας.

Ο ρόλος της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι η περιγραφή των γεγονότων αλλά η οργάνωση και ο συντονισμός του αγώνα. Για να βάλουμε ένα τέλος στον κατήφορο που μας έχουν οδηγήσει οι ήττες που έχουμε υποστεί έως τώρα, χρειάζεται ανατροπή αυτής της λογικής.

  • Χρειάζεται σχέδιο δράσης και συντονισμός των εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών.
  • Χρειάζεται σύνδεση με την ΑΔΕΔΥ, η οποία ήδη έχει συνεδριάσει και έχει αποφασίσει κινητοποιήσεις.
  • Χρειάζεται η ΓΣΕΕ να πρωτοστατήσει στη συγκρότηση μετώπου αντίστασης μαζί με τη νεολαία και με μια σειρά κινήματα που πλήττονται από τις ίδιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
  • Είναι απαραίτητη η δημιουργία κοινωνικής συμμαχίας με όλες εκείνες τις δυνάμεις που μπορούν να ανατρέψουν τα ακροδεξιά σχέδια που εξυφαίνονται.

Χρειαζόμαστε μια ΓΣΕΕ και ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα μπει μπροστά και θα οργανώσει την ανατροπή αυτών των πολιτικών και όχι μια ΓΣΕΕ ουρά και συμπλήρωμα της κυβέρνησης.  Αλλά αυτά παθαίνει κανείς όταν αναθέτει την οργάνωση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Κυβέρνηση και τα ΜΑΤ.

Σήμερα είναι η στιγμή για αλλαγή πορείας με συσπείρωση, με συγκρότηση κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή του χουντικής κοπής νομοσχεδίου και όχι περιχαράκωση. Αλλιώς το επόμενο συνέδριο δεν θα μπορέσετε να το κάνετε με όσα ΜΑΤ και αν φέρετε.

Η μοίρα του νομοσχεδίου δεν θα κριθεί μόνο την ημέρα της ψήφισής του αλλά, ακόμα και αν περάσει, θα κριθεί στο πεδίο της εφαρμογής. Τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο θα πρέπει να κινηθεί με την προοπτική της ανατροπής αυτού του νομοσχεδίου στη πράξη. Ο ρόλος σας ως ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, θα έπρεπε να είναι αυτού που θα εξετάσει  όλες τις εναλλακτικές, θα συνδιαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσης, θα δώσει κατευθύνσεις  και όχι ο ρόλος του σχολιαστή των γεγονότων.

Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του σε αυτή την ιστορική στιγμή που βρισκόμαστε. Ζητάμε να συγκαλέσετε άμεσα συνεδρίαση των οργάνων της ΓΣΣΕ στη κατεύθυνση του συντονισμού. Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση και να συστρατευθούν στη μάχη για ανατροπή του φιλελεύθερου και ακροδεξιού νομοσχεδίου.

Κύριοι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, με ευχές και παρακλήσεις δεν πετιούνται τα νομοσχέδια στο καλάθι των αχρήστων.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Υ.Γ. Η μάχη αυτή για την απόσυρση αυτού του κατάπτυστου νομοσχεδίου είναι κρίσιμη  και η στάση του καθενός και της καθεμιάς θα αποκαλύψει εάν είναι με τη πλευρά που συντηρεί και ευνοεί τη διαιώνιση αυτού του συστήματος του υποταγμένου και συμβιβασμένου συνδικαλισμού ή με την πλευρά αυτών που αγωνιούν για την βάναυση καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων.  Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις σε συμπόρευση στους σκληρούς αγώνες που θα χρειαστεί να δώσουμε στο επόμενο διάστημα.

Γραφείο Τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ