ΠΟΣΠΕΡΤ-ΨΗΦΙΣΜΑ: Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Υγεία. Δεν τους αφήνουμε μόνους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ-ΨΗΦΙΣΜΑ: Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Υγεία. Δεν τους αφήνουμε μόνους
  • Στις 16 Ιούνη απεργούν και διαδηλώνουν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι/ες στα δημόσια νοσοκομεία όλων των ειδικοτήτων, γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι/ες στη φύλαξη και στην καθαριότητα.

Πρόκειται για τους ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν με αυτοθυσία τη μάχη της πανδημίας του κορονοϊού και τώρα διεκδικούν τα αυτονόητα: ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Η σταδιακή έξοδος από τους περιορισμούς της καραντίνας έχει δημιουργήσει ένα κύμα προσέλευσης στα νοσοκομεία. Ασθενείς που είχαν ανάγκη από εξετάσεις και περίθαλψη αλλά είχαν αναγκαστεί να παραμένουν στο σπίτι τους αποκλεισμένοι από την πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, τώρα συνωστίζονται στις πύλες των νοσοκομείων αναδεικνύοντας όλες τις ελλείψεις. Ένα προσωπικό με τεράστια κενά και καταπονημένο από την υπερπροσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού χρειάζεται άμεσα ενίσχυση για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του κόσμου εδώ και τώρα και μάλιστα  πριν προκύψει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο.

Γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό τους. Δεν αρκεί το χειροκρότημα, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τον αγώνα τους κοινή υπόθεση όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υπόσχεται ότι θα υπάρξουν διαθέσιμα 32 δις ευρώ για το ελληνικό δημόσιο, αλλά ήδη έχει ανακοινώσει  ότι 24 δις θα πάνε σαν επιχορήγηση στις επιχειρήσεις ενώ κρύβει τα νέα Μνημόνια που συνοδεύουν τα λεφτά της ΕΕ. Τα αφεντικά θα πάρουν τα λεφτά, ενώ οι εργαζόμενοι θα πάρουν μείωση 20% στο μηνιάτικο. Μεγαλύτερη φτώχεια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις και ανεργία είναι η προοπτική που θέλουν να μας επιβάλουν οι ίδιοι που μας έφεραν μια δεκαετία με Μνημόνια .

Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αντεργατική επίθεση. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν είναι μόνοι. Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό, οι καλλιτέχνες, δεκάδες κλάδοι έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Στηρίζουμε την απεργία των εργαζόμενων στην Υγεία στις 16 Ιούνη και συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργιακή τους συγκέντρωση στην Αθήνα στις 9πμ στην πλατεία Μαβίλη.  Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να κάνουμε τις 16 Ιούνη μια τεράστια μέρα δράσης στο πλευρό των αγωνιζόμενων νοσοκομείων.