Starbucks: ΝΑΙ στο Black Lives Matter = απόλυση!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Starbucks: ΝΑΙ στο Black Lives Matter = απόλυση!
  • Ενάντια στο γιγαντωμένο κίνημα Black Lives Matter, που διεκδικεί τα αυτονόητα, δηλαδή δικαιοσύνη και ισότητα για όλους, τάσσεται ο επιχειρηματικός κολοσσός  “Starbucks”.

Η πολυεθνική αλυσίδα καφέ έστειλε email στους υπαλλήλους της, με το οποίο τους ενημέρωνε ότι απαγορεύεται να φορούν μπλούζα ή αξεσουάρ που υποστηρίζουν το κίνημα Black Lives Matter. Την είδηση δημοσίευσε η ιστοσελίδα Buzzfeed μαζί και με το email.

Η Starbucks υποστήριξε στο email ότι είναι γενική πολιτική της εταιρείας η υποστήριξη οποιασδήποτε πολιτική, θρησκευτικής ή προσωπικής άποψης. Από την άλλη οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως όταν γίνεται το Pride Month κάθε Ιούνιο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των LGBTQ+ ατόμων η εταιρεία παροτρύνει τους εργαζόμενους να φοράνε κονκάρδες.

Η εταιρεία χαρακτήρισε το Black Lives Matter διχαστικό και βίαιο.

Αντί αυτού, οι εργαζόμενοι της Starbucks έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα μπλουζάκι από το εγκεκριμένο “Black Partner Network”, το οποίο στοχεύει να πυροδοτήσει συνομιλία “γύρω από την αφρικανική διασπορά”.

Η εταιρεία όπως κατέστη σαφές, βάζει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα πάνω από την ισότητα και την απόδοση δικαιοσύνης.

Τέλος, φάνηκε η υποκρισία της αφού με γνώμονα το κέρδος της, υποστηρίζει μεν την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, αλλά επιλέγει να σταθεί αμέτοχη απέναντι σε μία μειονότητα που ιστορικά έχει υποστεί κατάφωρες αδικίες.

ΠΗΓΗ: https://rosa.gr/ta-starbucks-enantia-sto-kinima-black-lives-matter/?