Ν. Κοκολάκης: Περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι σε τουρισμό-επισιτισμό είναι στον αέρα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ν. Κοκολάκης: Περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι σε τουρισμό-επισιτισμό είναι στον αέρα
  • Για τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου τους μίλησε Στο Κόκκινο ο Νίκος Κοκολάκης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, και επισήμανε ότι τώρα πάνω από 400.000 είναι χωρίς δουλειά και κυριολεκτικά στον αέρα.

Ο κ. Κοκολάκης στον Στάθη Σχινά εξήγησε ότι αίτημα τους είναι να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση ως εργαζόμενοι που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού και ζητούν επαναπρόσληψη και στη συνέχεια αναστολή των συμβάσεων, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ειδικού σκοπού και φυσικά η ασφάλιση τους να πληρωθεί από τον προϋπολογισμό του κράτους.

Υπάρχουν εργαζόμενοι ειδικά οι εποχικοί που από το τότε που σταμάτησαν την εργασία τους δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, εξήγησε  ο κ. Κοκολάκης, καθώς δεν είχαν τις προϋποθέσεις ώστε να έχουν παράταση στο ταμείο ανεργίας.

Ο κ. Κοκολάκης αναφέρθηκε στο σύνολο των αιτημάτων τους, στο σχετικό έγγραφο που κατέθεσαν χθες στη Βουλή, στο σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για χιλιάδες συναδέλφους του και τόνισε πως οι πληττόμενοι εργαζόμενοι απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια.