ΣΕΠΑΚ.: Καμία δυσμενή τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας στα καταστήματα NOTOS COM

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΠΑΚ.: Καμία δυσμενή τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας στα καταστήματα NOTOS COM

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Εδώ και αρκετές μέρες έχουμε γίνει κοινωνοί πολλών καταγγελιών από εργαζομένους στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα NOTOS COM που μας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις προθέσεις της εργοδοσίας να μεταβάλει ακόμη προς το χειρότερο τις ήδη επιβαρυμένες εργασιακές σχέσεις, τόσο των συμβούλων αισθητικής, όσο και των εμποροϋπαλλήλων της επιχείρησης.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν συνδικαλιστές που «διαπραγματεύονται» με την επιχείρηση την υπογραφή «ιδιωτικών συμφωνητικών» με τέτοιους όρους.

Αυτό που γνωρίζουμε – ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ – είναι η ανακοίνωση της Ο.Ι.Υ.Ε. στις 6/5/2020 για τους εργαζόμενους στο εμπόριο ότι επειδή ο μισθός μας, τα δικαιώματα μας, η ζωή μας και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτα  « ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την επαναφορά όλων στις θέσεις εργασίας τους!
  • Καμία δυσμενή τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας!
  • Εξασφάλιση όλων των ασφαλιστικών ήμερων του έτους για τους εργαζόμενους».

Στο ίδιο πνεύμα και η Ομοσπονδία μας, των Φαρμακοϋπαλλήλων και συναφών επαγγελμάτων – κλάδων (ιατρικοί επισκέπτες, Παραφάρμακο-Καλλυντικό) η ΠΟΙΕΦΣΕΚ έχει τονίσει στις 24.3 ότι «στον χώρο του φαρμάκου, στο Παραφάρμακο και Καλλυντικό, δεν υπάρχει λόγος εξάντλησης της έκτακτης νομοθεσίας ως αναφορά τις παροχές προς τον εργαζόμενο και έχει ζητήσει από τις Εταιρείες να σταθούν στο ύψος της κοινωνικής τους ευθύνης για να στηρίξουν αυτούς που συντελούν στην κερδοφορία τους».

Και στις 29.4 : «η επιστροφή στην κανονικότητα» δεν μπορεί να αποτελέσει όχημα για να καταργηθούν τα ωράρια και οι αόριστου χρόνου συμβάσεις εργασίας , η άμεση επαφή με τους συνάδελφους και άρα  το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «συνδικαλίζεσαι» !

Αυτές είναι ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ !

Με προχθεσινή του ανακοίνωση, το Σωματείο των εργαζομένων στην NOTOS επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε τέτοιες αντεργατικές προτάσεις αλλά τις απέρριψε !

 Είναι σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι, να συζητάμε και να αποφασίζουμε ΟΛΟΙ μαζί! Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να υπάρχει ενημέρωση ΑΠΟ ΠΡΙΝ, κάτι που προφανώς αυτήν την φορά δεν συνέβη! Η ακύρωση «άρον-άρον» της ΓΣ είναι λογικό να γίνει μιας και δεν ήταν σωστά προετοιμασμένη αλλά όχι και εξ αιτίας του Νόμου που ψηφίστηκε προχθές το βράδυ! Αν το συνδικαλιστικό κίνημα λειτουργεί με βάση κυβερνητικά διατάγματα, τότε έχουμε χάσει τον πόλεμο πριν τον δώσουμε! Όσο για τα περί «διαδικτυακής ΓΣ» για τέτοιο σοβαρό θέμα μόνο σαν αστείο το εκλαμβάνουμε.

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Επειδή οι προθέσεις της εργοδοσίας είναι τα προσωρινά μέτρα που πάρθηκαν λόγω της πανδημίας (αναστολές συμβάσεων εργασίας κλπ) να γίνουν μόνιμα:

  • ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ στο κλαδικό “Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής και Πώλησης Καλλυντικών” (ΣΕΠΑΚ) και στην Ομοσπονδία μας την ΠΟΙΕΦΣΕΚ (Ιατρικοί Επισκέπτες, Φαρμακοϋπάλληλοι, Παραφάρμακο, Καλλυντικά).
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ!
  • ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ!

                                                                     ΤΟ ΔΣ

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 101279353_2576419465945058_2003196055641915392_o.jpg