Σύννεφα πάνω από την επένδυση της Πτολεμαΐδα V

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύννεφα πάνω από την επένδυση της Πτολεμαΐδα V

Τις απόψεις του σχετικά με την υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα 5 ανέλυσε χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο kozan.gr.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αδαμίδης ανέφερε πως “βλέπω αρκετά σύννεφα πάνω από την επένδυση της Πτολεμαΐδα V. Εαν η τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, εάν η ΔΕΤΗΠ δε συνδεθεί με την Πτολεμαΐδα  V, τότε η τύχη της Πτολεμαΐδας V ειναι πολύ αμφισβητούμενη.

Φοβάμαι ότι όχι το 2028 θα κλείσει, αλλά ότι μπορεί να μην ξεκινήσει καν η λειτουργία της”, σημείωσε ο κ. Αδαμίδης, με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση στην Αθήνα που είχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής
Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης και οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και Αμύνταιου Άνθιμος Μπιτάκης, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό κ. Γεράσιμο Θωμά και τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστή Μουσουρούλη.

Το γεγονός ότι στη συνάντηση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και του Συντονιστή ΣΔΑΜ κ. Μουσουρούλη δεν έγινε καμιά αναφορά στην Πτολεμαίδα V στη συζήτηση για τις τηλεθερμάνσεις, παρά μόνο στο φυσικό αέριο, είναι κάτι που τον προβληματίζει όσο και το ποιος εν τέλει θα πληρώσει το κόστος για τη σύνδεση της ΔΕΤΗΠ με την Πτολεμαΐδα V.

Tέλος ο κ. Αδαμίδης έβαλε κι έναν επιπλέον προβληματισμό σχετικά και με το πότε θα είναι έτοιμη η νέα μονάδα φυσικού αερίου, αντίστοιχου μεγέθους με την Πτολεμαίδα V, που ανακοινώθηκε από γνωστό επιχειρηματικό όμιλο κι η οποία, όταν θα είναι έτοιμη, θα είναι εκείνη που θα “μπαίνει” στο σύστημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Πτολεμαίδα V.

 kozan.gr