Το 69% των Ελλήνων αισθάνεται εργασιακή ανασφάλεια

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το 69% των Ελλήνων αισθάνεται εργασιακή ανασφάλεια
  • Μόλις το ένα τρίτο των Ελλήνων (31%) αισθάνεται εργασιακή ασφάλεια, ενώ το 56 % των πολιτών δηλώνει ότι  η οικονομική του κατάσταση είναι η σημαντικότερη πηγή άγχους.

Η ψηφιακή τράπεζα Ν26 δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας νέας διεθνούς μελέτης, η οποία διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων των οποίων η κύρια ανησυχία στη ζωή τους είναι το οικονομικό άγχος. Σήμερα, το 56% των ενήλικων Ελλήνων δηλώνει ότι τα οικονομικά είναι η σκέψη εκείνη που τους κρατάει ξύπνιους τα βράδια.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 10.000 ενήλικοι από όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ όπου τους ζητήθηκε να απαντήσουν σχετικά με τον τρόπο που επηρεάστηκε η οικονομική τους ζωή από την πανδημία. Αυτό που πρόεκυψε είναι ότι οι ανησυχία για τα οικονομικά τους βρίσκεται σε δεύτερη θέση αμέσως μετά την υγεία. Η πλειοψηφία των Ελλήνων (56%) δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την οικονομική του κατάσταση, με μόλις το ένα τρίτο (31%) να αισθάνεται εργασιακή ασφάλεια.

Στην έρευνα  αποκαλύφθηκε, επίσης, ένα χάσμα μεταξύ των φύλων, με περισσότερες γυναίκες (50%) να αισθάνονται αγχωμένες για τα οικονομικά τους από τους άνδρες (42%)

Άλλες κοινές ανησυχίες είναι σχετικές με τις προκλήσεις του COVID-19 και αφορούν στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, με την υγεία των αγαπημένων προσώπων (51%) και την προσωπική υγεία (47%) να ακολουθούν.

Στην έρευνα οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν για το πως νιώθουν για τα οικονομικά τους. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς (46%) δήλωσαν ότι η σκέψη των οικονομικών τους έκανε να νιώθουν «αγχωμένοι», λιγότερο από το ένα τέταρτο (22%) δήλωσε ότι “είναι υπό έλεγχο” και μόνο το 3% είπε ότι νιώθει «καθησυχασμένο» ή «χαρούμενο» (2%).

Οι  διακυμάνσεις ήταν επίσης εμφανείς μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν . Την Ελλάδα ακολουθούν στενά η Δημοκρατία της Ιρλανδίας (42%) και η Πορτογαλία (38%) ως προς το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων, των οποίων η κύρια ανησυχία είναι τα οικονομικά τους.