Κάλεσμα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού για την πορεία της 21ης Μαΐου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κάλεσμα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού για την πορεία της 21ης Μαΐου
  • Το κάλεσμα των εργαζομένων:

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού, φανέρωσε στο μέγιστο βαθμό τον επιεικώς ανεπαρκή σχεδιασμό και τη μηδαμινή μέριμνα του κράτους για την τέχνη. Έχουν περάσει δύο μήνες και, παρά τις συνεχείς κρούσεις για ουσιαστική αντιμετώπιση των πολύπλοκων εργασιακών ζητημάτων των εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα, οι ιθύνοντες κωφεύουν. Φανερώνεται απροκάλυπτα η παντελής άγνοια τους για τις πολύπλοκες εργασιακές σχέσεις, που διέπουν τον κλάδο, χωρίς να αμελούν, φυσικά να υπερτονίζουν  και την υπέρμετρη απαξίωση τους. Οι εξαγγελίες τους πολλές, με αποκορύφωμα εκείνες της 7ης Μάη, όταν πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί για τα αυτονόητα. Ο στόχος  των εξαγγελιών για μία εκ βαθέως επίλυση προβλημάτων, ελλείπων. 
Το αίτημα για πλήρη στήριξη των εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα παραμένει απολύτως ενεργό. Η φαινομενική και πρόχειρη αντιμετώπιση των κακώς κειμένων, που χρόνια μαστίζουν το χώρο, είναι πλέον παρωχημένη. Ο αγώνας, όχι μόνο δε σταματάει, αλλά τώρα ακριβώς αρχίζει. Μόνο αδιάλλακτοι μπορούμε να είμαστε. Για την εργασία μας, για την τέχνη μας, για τη ζωή μας.
Η 21η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, δεν είναι μία ακόμα ημέρα για αμέριστη προσφορά  θεαμάτων και δράσεων. Είναι μία ακόμα ημέρα, που θα είμαστε  στους δρόμους, όχι για να γιορτάσουμε, αλλά για να διεκδικήσουμε για τον κλάδο μας, που τον εξοντώνουν σιγά-σιγά και με περισσή επιμέλεια.


Το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού,  καλεί στην πορεία των καλλιτεχνικών σωματείων την Πέμπτη 21 Μαΐου. Συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι μπροστά στο Υπουργείο Πολιτισμού, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. Τηρούμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις-μάσκες-γάντια-αντισηπτικά υγρά).Μείναμε σπίτι, σταθήκαμε υπεύθυνοι, καιρός λοιπόν για να λογαριαστούμε. Την Πέμπτη και όσες “Πέμπτες χρειαστεί, θα είμαστε εκεί, μαζί με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σωματεία και τις συλλογικότητες. Όλοι μαζί, αλληλέγγυοι μέχρι να δικαιωθούμε.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ-ΠΟΘΑ