«Απολύσεις-διώξεις πολιτικού χαρακτήρα» στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Απολύσεις-διώξεις πολιτικού χαρακτήρα» στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, κατέθεσαν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από καταγγελίες ότι τις τελευταίες μέρες τέσσερις εργαζόμενοι της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε αιτία, ενημερώθηκαν ότι καταγγέλλεται η σύμβαση εργασίας τους.

Στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία των βουλευτών Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη, Γιάννη Δρίτσα, Νίνας Κασιμάτη και Γιάννη Ραγκούση, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «απολύσεις – διώξεις πολιτικού χαρακτήρα»

Όπως σημειώνουν, στις 30/4/2020 και στις 05/05/2020, εν μέσω πανδημίας, η εργοδότρια εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους τηλεφωνικά την απόλυσή τους, χωρίς να προβεί σε καμία περαιτέρω εξήγηση αναφορικά με το λόγο καταγγελίας της σύμβασης.

Την επόμενη κιόλας ημέρα της ανακοίνωσης της απόλυσης, η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη νέων εργαζομένων, οι οποίοι ανέλαβαν άμεσα εργασία, αντικαθιστώντας τους απολυμένους, γεγονός που αφενός αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητοι.

Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν ότι οι απολυμένοι εργαζόμενοι είναι ηλικίας από 42 έως 58 ετών, και ότι εν μέσω πανδημίας, καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη η ανεύρεση άλλης εργασίας καθώς και ότι «οι συγκεκριμένες αναίτιες απολύσεις με τον τρόπο που έγιναν εγείρουν σοβαρούς προβληματισμούς και προσιδιάζουν με διώξεις πολιτικού χαρακτήρα».

Για τον λόγο αυτό, ρωτούν τον υπουργό:

«Ποιος ο λόγος για την αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη καταγγελία των συμβάσεων εργασίας των συγκεκριμένων τεσσάρων εργαζομένων της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου, τη στιγμή, μάλιστα, που άμεσα αντικαταστάθηκαν από άλλους;» και

«Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία εις βάρος των απολυμένων;».

Πηγή : www.efsyn.gr