Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας έξω από την οικία του Νίκου Ταβουλάρη, προέδρου και βασικού μετόχου της Νεωρίον Συμμετοχών.

Οι εργαζόμενοι, γύρω στους 200, ζητούν από τον βασικό μέτοχο κ. Ταβουλάρη να εγκαταλείψει την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί όλο το προηγούμενο διάστημα και να συναινέσει στο σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης, με την συμμετοχή της Οnex. Τηρώντας, παράλληλα, τη σχετική δέσμευση που έχει αναλάβει έναντι της τωρινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε “μηχανική υποστήριξη”. Το κόστος μισθοδοσίας και τα λειτουργικά έξοδα κάθε μήνα καλύπτονται απευθείας από το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς εκεί κατασκευάζονται για λογαριασμό του δύο πυραυλάκατοι. Η κυβέρνηση είχε δώσει διορία αρχικά μέχρι τα τέλη Μαρτίου για να υπάρξει συμφωνία με νέο επενδυτή που θα οδηγούσε στην εξυγίανση της εταιρείας μέσω της διαδικασίας που προβλέπει το άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Τελικά δεν υπήρξε συμφωνία,

Άμεση λύση ζητούν και οι περίπου 600 εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται περί τα 20 εκατ. ευρώ, ενώ αγωνιούν για το μέλλον της εργασίας τους. Οι εργαζόμενοι ζητούν να προχωρήσει η συμφωνία εξυγίανσης ή εφόσον αναληφθεί η διοίκηση από το Δημόσιο να μην κλείσουν τα Ναυπηγεία.

http://www.avgi.gr/