Απολύονται οι καθαρίστριες στο Δρομοκαΐτειο – Μέχρι τέλος Ιουνίου 4.000 άτομα στο δρόμο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολύονται οι καθαρίστριες στο Δρομοκαΐτειο – Μέχρι τέλος Ιουνίου 4.000 άτομα στο δρόμο

Τις απολύσεις καθαριστριών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ενώ ως το τέλος Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις 4.000 εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία που εργάζονται στην καθαριότητα, την εστίαση και τη φύλαξη.

Από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Υγείας βρίσκονται οι καθαρίστριες που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες απολύσεις τους στις 31 Μαΐου.

Ο Πρόεδρος των εγαζομένων στο Δρομοκαϊτειο, μιλώντας στο OPEN ανέφερε χαρακτηριστικά «παρά τις υποσχέσεις 31 Μαϊου απολύονται οι καθαρίστριες εν μέσω κορωνοϊού». «Την ώρα που προσλαμβάνουν προσωπικό για τη διαχείριση της πανδημίας με σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων, οι καθαρίστριες που δουλεύουν 5 χρόνια κι έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ απολύονται» εξήγησε.

«Λέγανε ότι θα στηρίξουν τα νοσοκομεία κι όμως απολύουν τους εργαζόμενους σε αυτά, είναι κρίμα» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο “Δρομοκαΐτειο” Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει και «να μη γυρίσουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία που έπιναν το αίμα των εργαζομένων».

Πηγή : https://3pointmagazine.gr