Οργή στις σχολικές καθαρίστριες που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οργή στις σχολικές καθαρίστριες που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
  • Οι σχολικές καθαρίστριες αναγκάζονται να δουλεύουν πλήρες ωράριο τον τελευταίο μήνα έτσι ώστε να ανοίξουν τα σχολεία αλλά οι αμοιβές τους δεν άλλαξαν.

Ένα βήμα πριν από την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι σχολικές καθαρίστριες.

Οι εργαζόμενες, των οποίων ο ρόλος θεωρείται κομβικός στο να ανοίξουν ξανά ομαλά τα σχολεία μετά την άρση του lock down, είδαν τις οικονομικές αποδοχές τους να καθηλώνονται στα ίδια πενιχρά επίπεδα που έχουν συνηθίσει παρά το γεγονός ότι η δουλειά τους έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Οι καθαρίστριες εργάζονται πανελλαδικώς με συμβάσεις έργου. Δουλεύουν με το κομμάτι και αμοίβονται περίπου με 33 ευρώ ανά αίθουσα που καθαρίζουν. Ο “καθαρός” μισθός τους πολύ σπάνια ανεβαίνει τα 250-300 ευρώ, ωστόσο τον τελευταίο μήνα, με τα ίδια χρήματα αναγκάζονται να δουλεύουν πλήρες ωράριο έτσι ώστε τα σχολεία να είναι απολύτως καθαρά ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα θρανία (αρχικά της Γ’ Λυκείου από τις 11 Μαϊού).

Τα σωματεία των καθαριστριών ενημέρωσαν σχετικά με επιστολή τους την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ενώ ενήμερος είναι και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα, τότε είναι πολύ πιθανό να απέχουν από τα καθήκοντά τους αρχής γενομένης από τη Δευτέρα.

Πηγή : www.news247.gr