Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο του Θεάματος Ακροάματος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΓΣΕΕ στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο του Θεάματος Ακροάματος

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, η οποία διεκδικεί να δοθεί άμεσα λύση στα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων στον κλάδο, τα οποία γιγαντώθηκαν λόγω της πανδημίας.
Χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο του θεάματος και ακροάματος, η συντριπτική πλειοψηφία, δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης.
Σε έναν κλάδο με έντονη εργοδοτική αυθαιρεσία, έλλειψη ενιαίων κανόνων και μη ύπαρξη συλλογικών συμβάσεων, έρχεται να προστεθεί η αναγκαστική ανεργία 2 μηνών λόγω κορονοϊού με το φόβο των εργαζομένων ότι αυτή η ανεργία θα συνεχιστεί.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο θέαμα και ακρόαμα και στην Ομοσπονδία τους και ζητά από την Κυβέρνηση να συμπεριληφθούν όσοι δεν έχουν ενταχθεί στο μέτρο στήριξης ειδικού σκοπού και να αντιμετωπιστούν με νομοθετική παρέμβαση τα ειδικά προβλήματα που έχουν προκύψει μεταξύ άλλων για τους ταξιθέτες στο Μέγαρο Μουσικής, μονωδούς της Λυρικής Σκηνής, συμβασιούχους στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ