Μετέωρος παραμένει ο κλάδος του Τουρισμού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μετέωρος παραμένει ο κλάδος του Τουρισμού

Μετέωρος, χωρίς καμία ακόμη ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, παραμένει ο κλάδος του Τουρισμού. Χαρακτηριστικό είναι πως, την ίδια ώρα που η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου κάνει λόγο για εμπαιγμό των εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση, οι ξενοδόχοι δηλώνουν μετέωροι καλώντας το υπουργείο Τουρισμού να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ειδικότερα η Κ. Νοτοπούλου χαρακτήρισε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των εργαζομένων και κυρίως στον επισιτισμό – τουρισμό «προσωρινά», καθώς «δεν υπαγορεύτηκαν βάσει κάποιας στρατηγικής, αλλά της συνήθους τακτικής του ‘βλέποντας και κάνοντας’». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση «παριστάνει πως ξέχασε το αυτονόητο, ότι η σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων απαγόρευσης λειτουργίας των επιχειρήσεων απαιτεί και την αυτονόητη παράταση των επιδομάτων ανεργίας και της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ». Καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να εμπαίζει τους συμπολίτες μας και να παρατείνει άμεσα τη χορήγηση των ανωτέρω για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο» και τους αρμόδιους υπουργούς «να πράξουν το αυτονόητο για την εξασφάλιση της επιβίωσης και των θέσεων εργασίας τόσων χιλιάδων εργαζομένων».

Επιστολή στον Χ. Θεοχάρη

Στο μεταξύ, αιχμές για την απουσία σχεδίου και ενημέρωσης για τη λειτουργία των ξενοδοχείων αφήνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, σε επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως οι ξενοδόχοι δεν γνωρίζουν τίποτα, παρά μόνο ότι τα ξενοδοχεία θα είναι άδεια. Ούτε πώς ακριβώς θα λειτουργήσουν ούτε με ποιους υγειονομικούς όρους και με ποιους πελάτες.

Σημειώνουν: «Μέχρι σήμερα δεν έχουν τεθεί υπόψη μας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τα μέλη μας θα πρέπει να εφαρμόζουν. Μέχρι σήμερα δεν έχει διασφαλιστεί πως τα μέλη μας που θα επαναλειτουργήσουν δεν θα είναι εκτεθειμένα σε αξιώσεις αποζημιώσεων πελατών τους ή και εργαζομένων τους σε περίπτωση κρούσματος εντός του ξενοδοχείου. Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε το καθεστώς που θα εφαρμοστεί για το προσωπικό μας, το οποίο επί της ουσίας δε θα έχει αντικείμενο εργασίας. Το μόνο που ξέρουμε σήμερα είναι πως τα ξενοδοχεία μας θα είναι ΑΔΕΙΑ από πελάτες”.

http://www.avgi.gr/