Προβλέψεις για ανεργία 26%-31%

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προβλέψεις για ανεργία 26%-31%

Πολλές και καλύτερα πληρωμένες δουλειές, υποσχόταν ο σημερινός Πρωθυπουργός μόλις πριν από έναν χρόνο, κατά την προεκλογική περίοδο!

Σύμφωνα με την ειδική έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής (εδώ)  Ανεργία-μαμούθ στο 26-31% προβλέπεται για το 2020  και έναν στους τρεις Έλληνες άνεργους, μόλις έναν χρόνο μετά με κυβέρνηση της ΝΔ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο  πίνακας 2 της έκθεσης (σελ 4)  στον οποίο παρουσιάζονται οι προβλέψεις οικονομικής μεγέθυνσης για 3 πιθανά σενάρια επαναφοράς της οικονομίας. Σε αυτόν τον πίνακα συνοψίζεται η πρόβλεψη του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής κάνει λόγο για ανεργία που θα κυμανθεί από 26%  ( περίπτωση γρήγορης επαναφοράς) έως 31,6% (περίπτωση γρήγορης επαναφοράς) .

provlepsis-2020 (2)

Αυτό το καλοκαίρι δεν θα αποτελέσει το test μόνο για τη διασπορά του covid-19  αλλά και για την οικονομία, για τα μέτρα που έρχονται (;).

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο ακριβώς αυτή την στιγμή της υγειονομικής κρίσης να εφαρμοστούν πολιτικές που θα στηρίξουν τον κόσμο της εργασίας και δεν θα τροφοδοτήσουν ένα σπιράλ ύφεσης. Να ελαχιστοποιηθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της τώρα και όχι να προσπαθήσουμε εκ των υστέρων και μέσα στα αποκαΐδια να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Για να μπορέσει η κοινωνία να μείνει όρθια την επόμενη ημέρα, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην επάνοδο στην ομαλότητα.