ΕΚΑ : ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ : ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού της ΔΕΗ να προχωρήσει σε δύο απολύσεις συναδέλφων εργαζομένων στο Συνεταιρισμό.

Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα αναπόδεικτα στοιχεία εναντίον των συναδέλφων, προσπαθεί να απαλλαγεί από την παρουσία παλαιών εργαζομένων, προκειμένου να τους αντικαταστήσει με νεώτερους που θα προσληφθούν με πολύ χαμηλότερο μισθό και χωρίς δικαιώματα.

Ο θεσμός του συνδικαλιστικού κινήματος πρεσβεύει τον σεβασμό του εργατικού δικαίου και την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουμε τα μάτια απέναντι σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις, σε μη τήρηση των νόμων και πιο συγκεκριμένα στη μη τήρηση της ΣΣΕ που υπογράφηκε μεταξύ του Σωματείου και της Διοίκησης του Συνεταιρισμού. Ειδικά όταν αυτά συμβαίνουν από συνδικαλιστές.

Το ΕΚΑ απαιτεί να γίνει άμεσα η ανάκληση των απολύσεων και η Διοίκηση του Συνεταιρισμού να σεβαστεί τα εργατικά δικαιώματα, τις ΣΣΕ ώστε να πάψει να πλήττει με τον τρόπο αυτό τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

 

Το Δ.Σ.