Σωματείο ΑΜ. Φλέμιγκ: Μετακινήσεις – καθαιρέσεις – τοποθετήσεις, αυθαίρετα, παράνομα και ρουσφετολογικά σε Φλέμιγκ & Σισμανόγλειο….Εν μέσω κρίσης

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο ΑΜ. Φλέμιγκ: Μετακινήσεις – καθαιρέσεις – τοποθετήσεις, αυθαίρετα, παράνομα και ρουσφετολογικά σε Φλέμιγκ & Σισμανόγλειο….Εν μέσω κρίσης

Με λίγες μέρες διαφορά, μετά το Φλέμιγκ, μπήκε και το το Σισμανόγλειο στο χορό των αυθαίρετων και αυταρχικών μετακινήσεων, αλλαγών και « καθαιρέσεων» προσωπικού, μάλιστα εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, λες και το μοίρασμα των θέσεων είναι η πρώτη ανάγκη των Νοσοκομείων μας. Φαίνεται όμως ότι πράγματι είναι. Η έλλειψη προσωπικού, υλικών και εξοπλισμού, οι δομές που παραμένουν κλειστές, έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Στη συνέχεια, η καταγγελία του Σωματείου μας, ενώ για τις αντίστοιχες αλλαγές στο Σισμανόγλειο μπορείτε να ενημερωθείτε από εδώ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.
Το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου «Α.Φλέμιγκ» καταγγέλλει και καταδικάζει κατηγορηματικά την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης που αποφάσισε και διέταξε αυθαίρετη καθαίρεση – μετακίνηση από θέση ευθύνης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Σταθερή και πάγια είναι η θέση μας πως Σωματεία εργαζομένων διεκδικούν και δεν συνδιοικούν, δεν τοποθετούν προϊστάμενους, ούτε συμμετέχουν στο μοίρασμα «θέσεων». Αυτό άλλωστε είναι χρόνια τώρα ρουσφετολογικό πεδίο των κομματικών εγκάθετων και των διορισμένων από τις κυβερνήσεις Διοικήσεων. 


Γι’ αυτό εξ’ άλλου και δεν αποφασίζουν ποτέ να κάνουν «κανονικές» τοποθετήσεις, ούτε καν με τους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν. Προτιμούν τις αυθαίρετες, συνήθως, «τοποθετήσεις» από το να προχωρήσουν σε κανονικές κρίσεις και να εφαρμόσουν τα όποια κριτήρια ορίζει ο νόμος.Δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε τα μάτια απέναντι σε καταγγελίες συναδέλφων, ούτε μπροστά από εξόφθαλμες, κομματικές και ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, όπως η συγκεκριμένη. Πολύ περισσότερο όταν έχουμε βάσιμες υποψίες πως θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες.Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθαίρεσε και υποβίβασε, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, τοποθετώντας την ως Νοσηλεύτρια Χειρουργείου, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας, 2 μεταπτυχιακούς τίτλους και άλλες σπουδές, που εμφανώς προηγείται στην προϋπηρεσία και στη βαθμολογική κατάταξη. Κατά παράβαση λοιπόν κάθε έννοιας  αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, με αυτό το ρουσφετολογικό και αυταρχικό τρόπο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, στη θέση της τοποθέτησε  άλλο, αρεστό της πρόσωπο. ( Αλήθεια η μία θέση Τομεάρχη που προσωρινά  παραμένει κενή, καταργείται ή προορίζεται για άλλον…;)

Επίσης, καταγγέλλουμε την, για άλλη μια φορά, απαράδεκτη και αυταρχική στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου που αρνήθηκε να δεχθεί το Σωματείο προκειμένου να του εκθέσει τις θέσεις του επί του θέματος λέγοντας ότι.. δεν συνομιλεί με το Σωματείο για θέματα μετακινήσεων εργαζομένων…

Έχοντας ενημερώσει ήδη την Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ, αναμένουμε την παρέμβασή της, την οποία και θα συνυπολογίσουμε στις περεταίρω κινήσεις μας.Τονίζουμε, για άλλη μία φορά, για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις και βεβαίως για τη συγκεκριμένη, ότι: Σταθερά, διαχρονικά και απέναντι σε κάθε διοίκηση, οι θέσεις του Σωματείου μας είναι σαφείς και  ξεκάθαρες.

1)                  Οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης πρέπει να γίνονται όπως ορίζει ο νόμος και από τα αρμόδια όργανα (Υπηρεσιακά Συμβούλια, Συμβ. Επιλογής κλπ)

2)           

       Έως ότου τεθούν σε λειτουργία τα ανωτέρω όργανα ( τα οποία δεν λειτουργούν σκοπίμως εδώ και χρόνια) και προκειμένου να πάψει να βασιλεύει το ρουσφέτι και το βόλεμα των συνήθως αρεστών, στις όποιες κατ ανάθεση τοποθετήσεις, να λαμβάνονται υπ όψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων (Προϋπηρεσία, Τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά κλπ) σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, επειδή πιστεύουμε ότι όποιος διαπιστώνει το άδικο, σιωπά, δεν αντιδρά και δεν διεκδικεί, πάσχει από έλλειψη θάρρους και ηθικής, όπως υπερασπιζόμαστε τα κυρίαρχα για τη ζωή μας δικαιώματα, έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν, ζητούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης της Διοίκησης καθώς την θεωρούμε πράξη άδικη, αυθαίρετη, προκλητική και ρουσφετολογική.                                                                   

Το Δ. Σ  του Σωματείου

https://neaporeia-sismanoglio.blogspot.com/