Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την διοίκηση του ALPHA

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει την διοίκηση του ALPHA

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

16 /4/2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ ALPHA  


Καταγγέλλουμε απερίφραστα την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ Α.Ε»
,γιατί  αντί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προτίμησε να επιβληθεί με αυταρχισμό και αναλγησία σε  εργαζόμενους  που απλά  δεν άντεξαν άλλο την αδικία  και την  εργοδοτική βαρβαρότητα, ξεσηκώθηκαν  και ζητώντας  τα αυτονόητα προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις με τη στηρίξη της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΕΤΙΤΑ   ζητώντας  το δίκιο τους.


Καταγγέλλουμε  την διοίκηση του Alpha  γιατί αντιποιούμενη ακόμα και τις δικαστικές αρχές  αποφαίνεται για τη  νομιμότητα  των απεργιακών  κινητοποιήσεων των εργαζόμενων, γνωρίζοντας  ωστόσο ότι  εκείνη ήταν  που τους εξώθησε στην χρήση  αυτού του  συνταγματικού τους δικαιώματος.


Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Alpha  και εκείνους  που κρύβονται  πίσω από αυτήν δίνοντας  εντολές γιατί   αντιμετωπίζει  σαν εγκληματίες   κακοποιούς τους  σκληρά  εργαζόμενους  τεχνικούς   και τους  απειλεί, όχι γιατί  δουλεύουν  νύχτα – μέρα  επί  365 ημέρες το χρόνο  προσφέροντας  τις γνώσεις και τον επαγγελματισμό τους  για να μπορεί  να  υφίσταται  ο Alpha σαν ένα μεγάλο κανάλι, αλλά  γιατί τόλμησαν  να ζητήσουν  από την διοίκηση να τους φερθεί  ανθρώπινα όπως πραγματικά  αξίζουν.


Ένα από τα δείγματα του  ήθους και του ύφους αυτής  της εντολοδόχου διοίκησης ήταν και η ανακοίνωση που διένειμε  στις 15.04.2020, προϊόν μιας μεθοδευμένης και ενορχηστρωμένης προσπάθειας να δημιουργήσει κλίμα φόβου, να τρομοκρατήσει  και τελικά με αυτόν τον τρόπο να καταστείλει τη νόμιμη άσκηση του δικαιώματός μας στην απεργία και την  ανεμπόδιστη  άσκηση  των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών. 


Με θράσος χαρακτηρίζουν  ως «κρυπτόμενη» την ΕΤΙΤΑ σε σχέση με την πραγματοποίηση στάσης εργασίας που προκηρύχθηκε  από την ΠΟΣΠΕΡΤ για την  15η.04.2020 και αντιποιούμενοι κατά τρόπο πρωτοφανή την δικαιοδοσία των Δικαστηρίων δηλώνουν ότι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΣΠΕΡΤ μετά την «αποκάλυψη» του παράνομου χαρακτήρα της συνιστά «πρόκληση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας», απειλώντας ευθέως με τον τρόπο αυτό με απόλυση όσους συναδέλφους συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Το αποκορύφωμα  αυτής  της  απαράδεκτης εργοδοτικής  συμπεριφοράς, ήταν  η  επι της ουσίας   κήρυξη  ενός είδους  lock out, όταν  μετά  το πέρας  της χθεσινής στάσης  εργασίας  η διοίκηση απαγόρευσε  την είσοδο  στους  εργαζόμενους  οι οποίοι  τηρώντας το νόμο  και  πιστοί στην εργασιακή τους συνείδηση ήθελαν να συνεχίσουν  την εργασία τους. Όταν μετά από λίγες ώρες η  πρωτοφανής  αυτή  ενέργεια έγινε  γνωστή και  κατακλύσθηκε  το διαδίκτυο από τις καταγγελίες , τα άρθρα και τα αρνητικά σχόλια, η διοίκηση του Alpha αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων  να επιτρέψει  ως  όφειλε την είσοδο στους  εργαζόμενους, υποχρεώνοντας  όμως παράνομα δυο από αυτούς  να λάβουν δύο εβδομάδες «άδεια» .

Κατ’ αρχήν, να υπενθυμίσουμε στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA» ότι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μας ως δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης  να προκηρύσσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις σε επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικές οργανώσεις – μέλη μας. 

Περαιτέρω, δε, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ότι μόνα αρμόδια να αποφαίνονται για τον νόμιμο ή παράνομο χαρακτήρα μιας απεργιακής κινητοποίησης σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι τα Πολιτικά Δικαστήρια και όχι ο οποιοσδήποτε καναλάρχης ή εκπρόσωπος καναλάρχη που επιλέγει να «αποκαλύψει ως παράνομη» μια απεργιακή κινητοποίηση. Η χθεσινή  ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA συνιστά μια άνευ προηγουμένου πρωτοφανή στοχοποίηση του απεργιακού δικαιώματος και μάλιστα για απεργιακή κινητοποίηση που δεν έχει κριθεί ως παράνομη και για το λόγο αυτό καλούμε σε επαγρύπνυση και συμπόρευση κάθε άλλη πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση για τη περιφρούρηση του μοναδικού όπλου των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική.


Η πρακτική αυτή της Διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA» που θυμίζει εποχές σκοταδισμού και τρομοκρατίας, όπου η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας διωκόταν ποινικά, είναι όχι μόνο πρωτόγνωρη, αλλά πολύ περισσότερο στρέφεται ευθέως κατά των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων, σημαντικότερη έκφανση των οποίων είναι η άσκηση του κορυφαίου αγωνιστικού μέσου της απεργίας, Κι αυτό διότι, η προειδοποίηση προς τους συναδέλφους να μην απεργήσουν διότι σε διαφορετική περίπτωση θα απολυθούν, αποτελεί ευθέως διωκτικό μέτρο κατά του συνταγματικού τους δικαιώματος αυτού καθεαυτού.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ “ALPHA”  ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ότι η απεργία αποτελεί το μόνο συνταγματικό δικαίωμα που φέρει ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, όπερ σημαίνει ότι κάθε απεργία που κηρύσσεται από συνδικαλιστική οργάνωση για την προστασία και προαγωγή των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΧΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. 

Κάθε εργαζόμενος, λοιπόν, προστατεύεται απόλυτα για τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση, χωρίς να φέρει οποιαδήποτε ευθύνη έναντι της τήρησης των προϋποθέσεων νομιμότητας για την άσκηση του απεργιακού δικαιώματος. 

Την απαράβατη αυτή αρχή της προστασίας του δικαιώματος για τους εργαζομένους που συμμετέχουν σε απεργιακή κινητοποίηση διακήρυξε πανηγυρικά η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ’ αριθμ. 27/2004 ομόφωνη απόφαση της.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους μας την πρακτική αυτή που αποσκοπεί ευθέως στην παρεμπόδιση της ελεύθερης συμμετοχής τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις υπό την άμεση απειλή απολύσεων εις βάρος τους καλώντας τους να συνεχίσουν ελεύθερα να ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην απεργία, ως του πλέον κατάλληλου εκείνου αγωνιστικού μέσου ικανού να αποτρέψει τη στοχευμένη πολιτική της Διοίκησης που αντιμετωπίζει την κρίση της πανδημίας ως παράθυρο ευκαιρίας επιβολής νέων αντεργατικών μέτρων, πολύ περισσότερο όταν τα μέτρα αυτά απολήγουν σε παραβίαση πάγιων κανονιστικών όρων συλλογικής σύμβασης εργασίας, όπως είναι και ο όρος αυτός που αφορά την υποχρεωτική χρήση διμελών συνεργείων στα εξωτερικά γυρίσματα. 

Αποκρούουμε κάθε παρόμοια ενέργεια που  θα κατατείνει στην εκμετάλλευση του κενού που υφίσταται στη συλλογική σύμβαση εργασίας των συναδέλφων τεχνικών και το οποίο οφείλεται στην παρελκυστική τακτική του εργοδοτικού φορέα των καναλαρχών και προειδοποιούμε ότι το μέτρο των μονομελών συνεργείων, όπως και κάθε άλλη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, θα προσκρούσει στο τείχος των αγωνιστικών μας κινήσεων και των νομικών μας ενεργειών.
ΚΑΛΟΥΜΕ τη Διοίκηση όπως αναθεωρήσει την βαθιά αντισυνδικαλιστική και αντεργατική της πολιτική και να αποδεχθεί όσα εξωδίκως  της  κοινοποιήσαμε.


ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα συνεχίσουμε απτόητα και αταλάντευτα να ασκούμε ελεύθερα τα νόμιμα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις μέσα και από την άσκηση του απεργιακού μας δικαιώματος, έως ότου η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού αναθεωρήσει την απόφαση της για τα μονομελή συνεργεία και την ως άνω πρωτόγνωρη αντισυνδικαλιστική της συμπεριφορά. 


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ   ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ