Εργαζόμενοι ΟΛΘ: Να ανακληθεί η αναστολή συμβάσεων εργασίας στο Λιμάνι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαζόμενοι ΟΛΘ: Να ανακληθεί η αναστολή συμβάσεων εργασίας στο Λιμάνι
  • Κερδοφορία εν μέσω κορωνοϊού που δεν δικαιολογεί την ένταξη της ΟΛΘ ΑΕ στους πληττόμενους ΚΑΔ διαπιστώνουν οι εργαζόμενοι του λιμανιού.

Την αντίδραση των εργαζόμενων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η ένταξη της ΟΛΘ ΑΕ στους πληττόμενους ΚΑΔ παρά το ότι η εταιρεία «έχει συγκρατήσει τη διακίνηση φορτίου αλλά και τη κερδοφορία της» εν μέσω κορωνοϊού όπως αναφέρουν.

«Και η Ο.Λ.Θ. ΑΕ. πιστεύει  άραγε ότι υποκριτικά και καταχρηστικά μπορεί να διαλάθει της προσοχής και να βρει ευκαιρία να επιδοτήσει το δημόσιο μέρος μισθοδοτικού κόστους για πενήντα εργαζόμενους; Η ιδιωτική ΟΛΘ ΑΕ, που λειτουργεί βάσει της σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο,  νομίζει ότι μπορεί να συμπεριφέρεται ως μαγαζάκι;  Δεν έχουν αντιληφθεί ότι λειτουργούν μια εταιρία, που είναι πυλώνας ανάπτυξης της χώρας και θα πρέπει στη δύσκολη συγκυρία να βάλει πλάτη και όχι να σκέφτεται πως θα «μεταφέρει» στο δημόσιο μέρους του εργατικού  κόστους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.

Παράλληλα ζητείται από την ΟΛΘ να ανακαλέσει την αναστολή  των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού της, «σε μια κίνηση σοβαρής και ηθικής στάσης», όπως σημειώνουν.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι σήμερα (14/4) πραγματοποποίησαν στάση εργασίας από τις 6 μμ έως τις 7 μμ για την ενημέρωση των εργαζόμενων που συνεχίζουν να εργάζονται.

Πηγή: https://www.voria.gr