Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους στην Τράπεζα Αττικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπαλλήλους στην Τράπεζα Αττικής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

5/2/2018

Συναδέλφισσες, -οι,

Την Τρίτη 30/1/2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και της Ταμία του Συλλόγου μας με τον Πρόεδρο και τον Ταμία του ΣΥΤΑ (Σύλλογος Υπαλλήλων της Τράπεζας Αττικής). Στη διάρκεια της συνάντησης ενημερώσαμε τους συναδέλφους για το πλήθος των εργαζόμενων μέσω τρίτων εταιρειών (Icap Outsourcing Solutions, JC Human, ΚΥΚΛΟΣ, Action Line) στην Τράπεζα Αττικής, για το είδος των συμβάσεων και τους τομείς στους οποίους απασχολούνται.

Εξηγήσαμε ότι οι έντονες φήμες για επικείμενες απολύσεις που κυκλοφορούν έχουν προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία στους συναδέλφους, γεγονός στο οποίο άλλωστε είχε γίνει ιδιαίτερη μνεία και σε ανακοίνωση του ΣΥΤΑ. Ζητήσαμε τη συνδρομή του Συλλόγου και την συμπαράσταση στον αγώνα μας για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και αναγνώριση της πραγματικής σχέσης εργασίας μας. Ζητήσαμε να τεθεί το θέμα στην Ο.Τ.Ο.Ε. καθώς είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλο το κλάδο, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε άλλες τράπεζες.

Από την πλευρά του Συλλόγου διατυπώθηκε ότι οι διαδόσεις για επικείμενες απολύσεις δεν εδράζονται σε πραγματικά δεδομένα και αποτελούν το προϊόν συζητήσεων σε διαδρόμους.

Εν τούτοις τα σενάρια και οι φήμες δεν έχουν σταματήσει, διαδίδονται μεταξύ των συναδέλφων σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό και δεν μας αφήνουν περιθώριο εφησυχασμού.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τη Διοίκηση της Τράπεζας και απάντηση στις επιστολές που της έχουμε ήδη αποστείλει. Η διαβούλευση και η ενημέρωση των εκπροσώπων του προσωπικού το οποίο υπηρετεί την Τράπεζα θα έπρεπε να είναι από τις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

συσπειρωνόμαστε γύρω από το σωματείο μας για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, όπως έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν, κάθε επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα για οποιοδήποτε πρόβλημα στον εργασιακό σας χώρο. ΜΗΝ υπογράφετε κανένα χαρτί που αφορά την εργασιακή σας  πορεία πριν ενημερώσετε και συμβουλευτείτε το Σωματείο όπως έχετε δικαίωμα.

Το Δ.Σ.

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Βασιλική Χριστοπούλου    6976 685 485
Γιώργος Καπετανάκης        6977 741 228
Νάντια Κατσιμίγα                 6946 561 195
Αχειμάστου Μαρία               697 2019630