Αν 350.000 μακροχρόνια άνεργοι δουλεύουν ανασφάλιστοι τι ενέργειες έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ γι αυτό;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αν 350.000 μακροχρόνια άνεργοι δουλεύουν ανασφάλιστοι τι ενέργειες έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ γι αυτό;

Του Κώστα Τυλιγάδα

Φανταστείτε σε παλαιότερες εποχές, να έβγαινε υπουργός κυβέρνησης στον τηλεοπτικό αέρα και να έλεγε όσα είπε ο Γεωργιάδης.
Να έλεγε στους πολίτες μιας χώρας εν μέσω υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, ότι δεν χρειάζεστε και πολλά σαν οικονομική ενίσχυση, γιατί δεν θα έχετε που να τα ξοδέψετε, θα τα φάτε σε delivery και θα γίνετε 300 κιλά.

Τα ΜΜΕ θα τον ‘’έσκιζαν’’ κυριολεκτικά. Τώρα τα μπουκωμένα από κρατικό χρήμα ΜΜΕ το πολύ να κάνουν ρεπορτάζ, για να δείξουν την υγρασία στους τοίχους σε ένα από τα πολλά σπίτια του υπουργού, για να συγκινηθούμε και να τον συμπονέσουμε.
Χθες με αφορμή το επίδομα των 400 ευρώ για τους μακροχρόνιους ανέργους, με το γνωστό του ύφος ενημερώνει τους πολίτες ότι δεν χρειάζονται όλοι οι μακροχρόνιοι άνεργοι ενίσχυση, γιατί αυτοί που είναι πάνω από 24 μήνες άνεργοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και δεν έχουν ανάγκη. Μιλάει για ‘’μαύρη» εργασία και το θεωρεί φυσιολογικό και τους ανθρώπους έρμαια.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τίποτα. Σε ανθρώπους με το ίδιο σκεπτικό απευθύνεται. Αυτοί τον ψήφισαν και θα τον ξαναψηφίσουν.

Αυτό όμως για το οποίο θα έπρεπε να απολογείται σε όλους μας είναι ότι σαν υπουργός τι ενέργειες έχει κάνει η κυβέρνηση του, για να καταπολεμήσει την ανασφάλιστη εργασία και να προστατέψει τους εργαζόμενους;

Τι έκαναν;

Διέλυσαν το ΣΕΠΕ, ψήφισαν αντεργατικούς νόμους, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, απάλλαξαν εργοδότες από υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων, εξάρθρωσαν κάθε πλέγμα προστασίας των εργαζομένων, καταστρατήγησαν με ΠΝΠ εργατικά δικαιώματα με αφορμή τον ιό.

Όλα τα παραπάνω είναι βασικά συστατικά για το πως η νεοφιλελεύθερη οικονομική σχολή αντιλαμβάνεται την εργασία. Για αυτό και ο Γεωργιάδης είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ. Τις απόψεις της απηχεί, δεν είναι τυχαίο.

*Ο Κώστας Τηλιγάδας είναι Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

https://arki.gr/