Τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑ και εργαζομένους (Video)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑ και εργαζομένους (Video)
  • Τηλεδιάσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑ και εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι επιδότησης της εργασίας κάτι πρωτοφανές σε όλη την Ευρώπη. Ουσιαστικά λέει στην Ευρώπη, θα σας απαλλάξω από το εργασιακό κόστος αν προχωρήσετε σε αναστολή συμβάσεων εργασίας.

Αυτό θα οδηγήσει σε μια εξαιρετικά δυσμενή πραγματικότητα αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον πρόεδρο του ΕΚΑ και εργαζομένους.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, όχι μονάχα δεν έχει πάρει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης, για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θέλει να αντιμετωπίσει αυτή τη κρίση ως μια μεγάλη ευκαιρία, προκείμενου να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις.

Ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι της εργασίας, κάτι πρωτοφανές σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή, διότι οι δυνατότητες δημοσιονομικά να στηριχτεί η εργασία και οι επιχειρήσεις υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Οι εργαζόμενοι σε κλάδους της οικονομίας που παραμένουν εν λειτουργία, όπως είναι στα σούπερ μάρκετ και τις μεταφορές, συνεχίζουν με αυταπάρνηση και σε εξαντλητικές συνθήκες, πολλές φορές χωρίς μέτρα προστασίας, σηκώνοντας στις πλάτες τους τη μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούμε όρθιοι αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς μεταφέροντας την τεράστια ευγνωμοσύνη μας γι’ αυτό που κάνουν. Αλλά η ευγνωμοσύνη και το ευχαριστώ πρέπει να είναι έμπρακτο, πρώτα απ’ όλα με τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και των εργασιακών δικαιωμάτων.

http://www.avgi.gr/