Μ. Ρίζος: Είναι επιστημονικό όχι συνδικαλιστικό το αίτημα για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μ. Ρίζος: Είναι επιστημονικό όχι συνδικαλιστικό το αίτημα για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

«Αν η κυβέρνηση νομίζει πως ό,τι έχει συμβεί στην πανδημία θα ξεχαστεί, κάνει λάθος. Έχει γίνει μια βαθιά ρωγμή στον κόσμο που συνειδητοποιεί την ανάγκη για ένα ισχυρό ΕΣΥ. Οι μαχόμενοι γιατροί και υγειονομικοί πιέσαμε ώστε η επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων να αναφέρεται σ’ αυτό το θέμα και να το θέτει». Ο Μιχάλης Ρίζος, εντατικολόγος στο Αττικό Νοσοκομείο και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων μίλησε στις 10/4 Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα για όσα δεν θα ξεχαστούν μετά την πανδημία.

«Όλη αυτή η ιστορία έχει φέρει κοντά όλους όσοι βρισκόμαστε εκεί, στους θαλάμους και στις ΜΕΘ. Έχουμε γίνει μια ομάδα, η καθαρίστρια, οι νοσηλευτές, οι γιατροί, οι τραυματιοφορείς. Συχνά η νόσος είναι βαριά και ο φόβος ήταν μήπως υπερφορτωθούν οι ΜΕΘ, γιατί δεν είναι μόνο ότι θα μπει ο ασθενής στην Μονάδα, είναι και ότι πρέπει να έχει μακρόχρονη θεραπεία εκεί. Είναι όμως θετικό ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε μικρότερο αριθμό διασωληνωμένων και μικρότερο αριθμό ασθενών.

Εν μέσω πανδημίας θα έπρεπε να επιταχθούν χωρίς αμοιβή τα ιδιωτικά νοσοκομεία αν χρειαζόταν να συμβάλλουν κι ευτυχώς μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε. Αντ’ αυτού έγινε σύμπραξη με διπλάσιες αμοιβές για τις ΜΕΘ».