Γερμανία-Συνδικάτα : Όχι στη δωδεκάωρη απασχόληση και στην εβδομάδα των 60 ωρών!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γερμανία-Συνδικάτα : Όχι στη δωδεκάωρη απασχόληση και στην εβδομάδα των 60 ωρών!

Μετάφραση Google

Σχετικά με την Change.org , χιλιάδες συνδικαλιστές ζητούν την απόσυρση της δωδεκάωρης ημέρας στην κρίση

Στις 6 Απριλίου του 2020, ένα νομοσχέδιο για ομοσπονδιακό διάταγμα απευθύνθηκε στον Τύπο με σκοπό την ανατροπή του προηγούμενου νόμου για τις ώρες εργασίας. Η μέγιστη διάρκεια εργασίας δεν πρέπει μόνο να αυξηθεί σε δώδεκα ώρες την ημέρα και 60 ώρες την εβδομάδα, αλλά ταυτόχρονα οι περίοδοι ανάπαυσης πρέπει να μειωθούν από ένδεκα σε εννέα ώρες. 

Μετά από διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο Werneke και τον προϊστάμενο της DGB Hoffmann, οι έμποροι πωλήσεων τροφίμων και υπηρεσιών παράδοσης απαλλάσσονται από αυτόν τον κανόνα – ισχύει μέχρι το τέλος Ιουλίου, ένα μήνα μεγαλύτερο από το αρχικό σχέδιο. 

Σε αντίθεση με την IG BAU και την NGG, ούτε στη συνέχεια δεν εκφράζουν καμία θεμελιώδη κριτική για την αύξηση των μέγιστων ωρών εργασίας. Η λεγόμενη ένωση εργοδοτών ικανοποιείται για κατανοητούς λόγους, οι εταιρείες απαιτούν εδώ και καιρό βραχύτερες περιόδους ανάπαυσης και μεγαλύτερες ώρες εργασίας.

 Ωστόσο, η τόλμη τους δεν τελειώνει ποτέ γιατί θα ήθελαν να χωρίσουν τις περιόδους ανάπαυσης σε μπλοκ. Ενώ, με τη μορφή μιας κοινωνικής εταιρικής σχέσης, οι ηγέτες των συνδικαλιστικών οργανώσεων δίνουν το άλλο πρόσωπο για το επόμενο χαστούκι στο πρόσωπο, οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων για κρατικές ενισχύσεις είναι ατελείωτες.

 Οι εργαζόμενοι είναι θύματα και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από αυτή την ιστορική επίθεση. Οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων για κρατικές ενισχύσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Οι εργαζόμενοι είναι θύματα και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από αυτή την ιστορική επίθεση. 

Οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων για κρατικές ενισχύσεις δεν τελειώνουν ποτέ. Οι εργαζόμενοι είναι θύματα και δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από αυτή την ιστορική επίθεση.

Πολύ μεγάλη δουλειά για πολύ μικρό προσωπικό

Ο κανονισμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εισάγεται με το πρόσχημα της πανδημίας κορώνας. Οι υποτιθέμενες ελλείψεις εφοδιασμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πρέπει να αποφεύγονται. 

Ενώ υπάρχουν ήδη συζητήσεις για την ελάφρυνση του κλεισίματος εγκαταστάσεων και εργοστασίων μετά το Πάσχα και η VW θα ξεκινήσει την παραγωγή και πάλι την επόμενη εβδομάδα, αυτή η εξαίρεση θα πρέπει να διαρκέσει πολλές εβδομάδες. Αυτή είναι επίσης μια δοκιμασία για το κατά πόσο οι επιχειρηματίες μπορούν να πάνε στην κρίση και οποιαδήποτε επιδείνωση που έχει εφαρμοστεί μπορεί να επιμένει. 

Δεν αρκεί να αναφερθούμε στη συνετή χρήση του νέου κανονισμού, όπως ακούγεται από το δελτίο τύπου ver.di.

Η Γερμανία, η οποία μπορεί να εξάγει ακόμη και τρόφιμα, δεν παρουσιάζει σημεία συμφόρησης στην προμήθεια αγαθών. Εάν υπάρξουν καθυστερήσεις, αυτό οφείλεται στην αργή ροή των εμπορευμάτων μέσω των συνοριακών ελέγχων. Ακόμη και οι αστοί οικονομολόγοι μαρτυρούν ότι τα αποθέματα είναι γεμάτα. 

Ωστόσο, ο κανονισμός εφαρμόζεται όταν «τα καθημερινά εμπορεύματα» κατασκευάζονται, συσκευάζονται και παραδίδονται. επίσης στην ιατρική περίθαλψη και φροντίδα, στις υπηρεσίες πυρόσβεσης και διάσωσης και γενικότερα “για τη διατήρηση της δημόσιας ασφάλειας και τάξης”. 

Αυτές περιλαμβάνουν την παροχή ενέργειας και ύδρευσης καθώς και τη διαχείριση των αποβλήτων, τη γεωργία, τον τομέα της ασφάλειας (μεταφορά χρημάτων, φύλαξη λειτουργικών εγκαταστάσεων), φαρμακεία και ιατρικά καταστήματα καθώς και την υποστήριξη δικτύων δεδομένων και συστημάτων πληροφορικής. 

Εξάλλου, οι εταιρείες που παράγουν προϊόντα για την καταπολέμηση της πανδημίας επιτρέπεται να εργάζονται περισσότερο. Αυτό αφήνει αρκετό περιθώριο για ερμηνεία και σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από νικητές κρίσης όπως το Amazon για να παρακάμψει τον προηγούμενο νόμο για τις ώρες εργασίας.

Ακόμη και στην υγειονομική περίθαλψη ή στον τομέα της λιανικής πώλησης τροφίμων, η κατάσταση δεν οφείλεται στο γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι εργάζονται πολύ σύντομα. 

Αντίθετα, υπάρχουν πολύ λίγα στελέχη που εργάζονται πολύ καιρό υπό πολύ μεγάλη πίεση. Το αποτέλεσμα είναι η καύση, η πτώση των επιδόσεων και η ανεπαρκής συμμόρφωση με την προστασία της υγείας. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτρέποντας στους ανθρώπους να εργάζονται περισσότερο, αλλά αυξάνοντας άμεσα το προσωπικό. 

Εάν τα συμπληρώματα μετατόπισης ακυρώνονται λόγω της νέας “κανονικής εργάσιμης ημέρας”, οι πληρωμές μπόνους που είναι διαθέσιμες επί του παρόντος σε ορισμένα ιδρύματα μπορεί γρήγορα να καταναλωθούν ξανά.

Αφενός, εκατομμύρια αποστέλλονται άνεργοι και σε εργασία βραχείας διάρκειας κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ άλλοι υποτίθεται ότι εργάζονται μέχρι δώδεκα ώρες την ημέρα. Αυτό υπολογίζεται τρέλα! 

Ο νέος κανονισμός δεν φέρνει τους ανθρώπους “σκληρά στο όριο της ανθεκτικότητας”, όπως λέει ο Werneke, αλλά εργάστηκαν πριν από το όριο της Corona. Στην υγειονομική περίθαλψη, η αυξημένη πίεση από τους συναδέλφους θα επιταχύνει μόνο την επικείμενη κατάρρευση – οι μακρύτερες βάρδιες ενέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης του προσωπικού και φροντίδας για τους ασθενείς, όπως απέδειξε ο Wuhan.

Η δυσκολία στην παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και προστατευτικού εξοπλισμού δεν είναι η έλλειψη προσωπικού – αλλά η κερδοσκοπική και απρογραμμάτιστη παραγωγή. Εάν οι απαραίτητες παραγωγικές ικανότητες βρισκόταν στα χέρια του κράτους και υπό τον έλεγχο και τη διοίκηση των εργαζομένων, το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς θα μπορούσε να εξασφαλιστεί από πολύ καιρό σύμφωνα με το σχέδιο και όπως απαιτείται.

Περισσότερο προσωπικό, μικρότερο ωράριο εργασίας

Η απάντηση των συνδικάτων πρέπει τώρα να είναι η αύξηση του προσωπικού και η μείωση του ωραρίου εργασίας με πλήρεις μισθολογικές αποδοχές και αποζημίωση προσωπικού. Κατά την τελευταία διάσκεψη που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο του 2020, η VKG ζήτησε την επιστροφή στην ημερήσια διάταξη της εβδομάδας των 30 ωρών. 

Αυτή θα ήταν η σωστή απάντηση αντί για εργασία μερικής απασχόλησης για μερικούς με πρόσθετη εργασία για άλλους. Υπάρχουν αρκετά χρήματα και προσωπικό! Οι τρεις μεγάλες ομάδες αυτοκινήτων VW, Daimler και BMW έχουν διατηρήσει κέρδη ύψους 180 δισ. Ευρώ και διανομές έως και 7,5 δισ. Ευρώ στους μετόχους – σε κρίση! Ταυτόχρονα, στέλνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σπίτι με απώλεια μισθών και φωνάζουν για κρατική ενίσχυση.

Στον κλάδο, οι υφιστάμενες δυνατότητες του υπάρχοντος προσωπικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ιατροτεχνολογικών προϊόντων και προστατευτικού ενδύματος αν η παραγωγή αλλάξει αναλόγως.

Καταπολέμηση της υποβάθμισης με συνέπεια – επανάληψη των συνδικάτων!

Οι συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας φροντίδας, ειδικότερα, γνωρίζουν την υψηλή ευθύνη τους και συχνά φέρουν το υψηλό ημερήσιο φορτίο πέρα από τη δύναμή τους στους ώμους τους. Επιπλέον, εξακολουθούμε να βλέπουμε ακόμη το κλείσιμο περαιτέρω τμημάτων της παραγωγής.

Όμως, δεν είναι όλοι αναρρωμένοι ή σε διακοπές. Όποιος αποστέλλεται στο γραφείο του σπιτιού διατηρεί την εργασία από εκεί και οι εργασίες συνεχίζονται σε περισσότερες επιχειρήσεις από ό, τι είναι απαραίτητο. Αυτές οι περιοχές είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές. 

Υπάρχει πάντα ένα στοιχείο ανιδιοτέλειας, που δεν αξιώνει τίποτα στην κρίση, εξασφαλίζοντας ότι οι άλλοι φροντίζονται. Ωστόσο, η κυβέρνηση και οι εταιρείες αναγκάζουν τους συναδέλφους τους σε μια κατάσταση στην οποία η διακοπή της εργασίας λαμβάνει τη μορφή αυτοάμυνας ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες.

Η IG BAU και η NGG απορρίπτουν τον νέο κανονισμό, αλλά είναι απαραίτητο η DGB και όλα τα μεμονωμένα συνδικάτά της να έλθουν μαζί, να απορρίψουν αυτόν τον κανονισμό και να δώσουν μια ιδέα για το πώς μπορεί να αποτραπεί μια τέτοια επίθεση. 

Κάτω από το πρόσχημα ότι θα περιέλθει η λοίμωξη, όλες οι απεργίες ακυρώθηκαν από την αρχή. Αυτό το επιχείρημα δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό, διότι μια απεργία είναι κατά κύριο λόγο μια αποχώρηση και όχι ένα μεγάλο πλήθος που κάθεται σε μια σκηνή μπύρας. Οι συνάδελφοι θα βρεθούν γρήγορα λύσεις δημιουργικής απεργίας που θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις προστατευτικές διατάξεις.

Για να γίνει αυτό, ωστόσο, πρέπει να έχουν χώρο για ανταλλαγή. Ωστόσο, από την αρχή της πανδημίας του κορώνα, η ζωή των εθελοντικών δομών της Ένωσης έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό. Με αναφορά στο γεγονός ότι η τεχνολογία δεν έχει δοκιμαστεί και δοκιμαστεί, δεν συγκαλούνται περισσότερα τηλεφωνικά ή τηλεδιασκέψεις από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τις ομάδες εταιρειών ή τους διαχειριστές των καταστημάτων. 

Πολλοί ήδη εργάζονται με σύγχρονα μέσα επικοινωνίας ή ακόμη και τους παρέχουν – η γνώση είναι εκεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο. Δεν μπορεί να αφεθεί σε μια επιλεγμένη επιλογή μελών του ομοσπονδιακού επιπέδου ή της συσκευής πλήρους απασχόλησης να μιλούν για λογαριασμό εκατομμυρίων μελών χωρίς να είναι σε θέση να τοποθετηθούν.

Οι αποφάσεις που επηρεάζουν την εργατική τάξη πρέπει επίσης να λαμβάνονται από αυτούς · αυτό επηρεάζει όχι μόνο την πολιτική των συνδικάτων αλλά όλα τα ζητήματα της οργάνωσης της παραγωγής ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες, το προσωπικό και το ωράριο εργασίας.

Πηγή : www.klassegegenklasse.org