Εκτός ενισχύσεων οι επισφαλείς εργαζόμενοι

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκτός ενισχύσεων οι επισφαλείς εργαζόμενοι

Πρόστιμα 1.200 ευρώ προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης για εργοδότες που παραβαίνουν τις αναστολές συμβάσεων

Εκτός της έκτακτης αποζημίωσης των 800 ευρώ παραμένουν οι εργαζόμενοι με επισφαλείς συνθήκες εργασίας, όπως είναι όσοι αμείβονται με εργόσημο ή με τίτλους κτήσης (περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πωλητές του περιοδικού των αστέγων «Σχεδία»), ενώ εγκλωβισμένοι είναι και οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας καθώς και το προσωπικό δημοτικών επιχειρήσεων.

O υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, σε συνέντευξή του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ (Δευτέρα), απέκλεισε για δημοσιονομικούς λόγους την ένταξη στα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων που αμείβονται με εργόσημο.

Προανήγγειλε υπουργική απόφαση με την οποία θα επιβάλλεται κύρωση 1.200 ευρώ σε εργοδότες που εξαναγκάζουν τους υπαλλήλους να προσέρχονται κανονικά στη δουλειά, ενώ είναι σε καθεστώς αναστολής σύμβασης. 

Εξειδικεύοντας, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι η απόφαση θα αφορά αυτούς «που καλούν και πάλι τους εργαζόμενους να δουλέψουν, ενώ έχουν κάνει αναστολή της σύμβασης εργασίας». Η απόφαση θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες και θα ενσωματώνει κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες και γι’ αυτούς που παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα γίνει επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού μέχρι τις 20 Απριλίου και προανήγγειλε νέο κύμα ειδικού επιδόματος για τον μήνα Μάιο.

Πηγή:efsyn